uporabniško ime:
geslo:
Televizija
TV-novičke


NAJBOLJE PLAČANI JE ASHTON

Ashton Kutcher
je, potem ko je zamenjal Charlija Sheena v nanizanki Dva moža in pol (Two and a Half Men), postal najbolje plačani televizijski igralec. Kutcher Sheena ni zamenjal le na malih ekranih, ampak tudi na vrhu Forbsove lestvice, saj na leto z nanizanko zasluži kar 24 milijonov dolarjev, posamezno epizodo pa si ogleda več kot 12 milijonov gledalcev. Na drugem mestu mu sledi zdravnik v pokoju Hugh Laurie, ki je s serijo House zaslužil 18 milijonov dolarjev. Toliko je v enem letu prejel tudi Ray Romano, ki je bil za časa snemanja nanizanke Raymonda imajo vsi radi (Everybody Loves Raymond) na vrhu lestvice, sedaj pa ga lahko spremljamo v humoristični nanizanki Men of a Certain Age.
Tretje mesto si s 15 milijoni delita Mark Harmon (NCSI) in Alec Baldwin (30 Rock), na četrtem mestu je Tim Allen z nanizanko Last Man Standing in 14-milijonskim zaslužkom. Na petem mestu se je znašel Ashtonov soigralec iz nanizanke Dva moža in pol Jon Cryer, ki na leto prejme 13 milijonov dolarjev. Z 12 milijoni dolarjev mu sledi zdravnik Patrick Dempsey, ki ga lahko spremljamo v seriji Talenti v belem (Grey`s Anatomy). 8-milijonski zaslužek pa si delijo Jason Segel, ki blesti v humoristični nanizanki Kako sem spoznal tvojo mater (How I Meet Your Mother), ter soigralca iz nanizanke Veliki pokovci (Big Bang Theory) Jim Parsons in Johnny Galecki.  
ĐURO PREDSTAVLJA ČISTO DESETKO

Branko Đurič - Đuro
v sodelovanju s POP TV snema novo slovensko humoristično serijo Čista desetka, v kateri bomo spoznali kar nekaj novih obrazev. Igralsko ekipo namreč sestavljajo: Nenad Nešo Tokalić (Mirko), Urša Vučak (mama Slavica), Kristijan Guček (Slavko), Sandi Pavlin (Rajko), Ajda Smrekar (Vesna), Primož Pirnat (Marjan), Jure Henigman (Erik), Urša Bradaškaja (Betka), Wu Hong Hai (Scao Tan) in vietnamska pujska Pinga (Žarko), ki je drugače domača ljubljenka družine Đurič. Serija bo temeljila na situacijski komediji, imenovani tudi sit-kom, ki bo postavljena v urbano okolje ter prežeta s pozitivnimi liki in nepredvidljivimi zapleti.
Zgodba se vrti okoli pisane druščine različnih karakterjev, ki domujejo v vsakem slovenskem mestu.
Mama Slavica je šefica hiše, ki je prepričana, da se svet vrti okrog nje. Najraje ima sina Slavka, takoj za njim pujsa Žarka in dobro hrano. Čas ji krajša mladi ljubimec Mirko, ki je velik poslovnež, le da nekako ne najde pravega posla zase. Slavica ima šest podnajemnikov, ki poskrbijo, da v hiši ni nikoli dolgčas. Zmedena blondinka Vesna, zaguljena Betka, dobrodušni Boris, skrivnostni Rajko, nobel Erik in redkobesedni Scao Tan so druščina, ki je skupaj v dobem in slabem. Serija bo na male zaslone prišla jeseni.
NAJBOLJ GLEDANA SERIJA JE NA KRAJU ZLOČINA

Na 52. televizijskem festivalu v Monte Carlu je nagrado mednarodnega televizijskega občinstva za najbolj gledano TV-serijo prejela serija Na kraju zločina (CSI), ki je bila za najbolj gledano razglašena kar petkrat v zadnjih sedmih letih. Laskav naslov si je nanizanka ameriške TV-mreže CBS pridobila na podlagi podatkov Eurodate TV Worldwide, ki je lani merila gledanost serij po vseh petih celinah. Nominirance za nagrado mednarodnega televizijskega občinstva izberejo vnaprej v petinšestdesetih državah izmed petnajstih najboljših uvoženih serij. V kategoriji dramske TV-serije se je Na kraju zločina za nagrado potegoval z Na kraju zločina: New York in Na kraju zločina: Miami. Izvirnik je zmagal z več kot triinšestdesetimi milijoni gledalcev po vsem svetu, ustvarjalci pa so serijo že podaljšali za 13. sezono. V kategoriji humorističnih TV-serij so slavile Razočarane gospodinje ameriške TV-mreže ABC, nagrajeni pa so bili tudi ustvarjalci serij Na kraju zločina: Miami in Zdravnikove vesti.
PUNCE ZAVZELE HBO

Na HBO so začeli predvajati novo serijo Punce (Girls), v kateri spremljamo ponižanja in redke trenutke zmagoslavja štirih deklet iz New Yorka v njihovih zgodnjih dvajsetih letih. Serijo radi primerjajo s Seksom v mestu, vendar so Punce veliko bolj realne, z glavnimi junakinjami pa se dejansko lahko poistovetimo. Avtorica serije, 26-letna Lena Dunham, ki v njej upodablja Hannah Horvath, je navdih res da črpala iz serije Seks v mestu, vendar ga je obrnila na glavo. 
Punce so veliko bolj običajne, imajo telesne pomanjkljivosti, niso popolno naličene, ne nosijo dragih dizajnerskih oblačil, ampak shajajo s tem, kar imajo. Če je bila Carrie suhljata, modno ozaveščena in od postavnih samcev oblegana uspešna newyorška kolumnistka s pregrešno dragim manhattanskim domovanjem, je Hannah njeno nasprotje. Pričeska spominja na britansko gospodinjo, prav tako njene oprave, je kar nekaj kilogramov pretežka, ne najbolj privlačna, sebična in nerodna. Življenje se ji obrne na glavo, ko ji straša sporočita, da je ne bosta več finančno podpirala. Zato opravlja priložnostna dela, ki so po možnosti neplačana.
Njene prijateljice so le za odtenek na boljšem. Jessa Johansson (Jemima Kirke) je nadležna boemska svetovna popotnica, Marnie Michaels (Allison Williams) je sicer privlačna asistentka v galeriji, a ujeta v zvezo s fantom, ki ga nima zares rada, ker je preprijazen, Shoshanna Shapiro (Zosia Mamet) pa je nedolžna židovska devica, ki vse svoje znanje o fantih gradi iz cenenih knjig za samopomoč. Serija ne skopari z neposrednostjo, mestoma naturalizmom in grobostjo, ki je nismo vajeni v ameriških izdelkih. Kljub temu jo hvalijo kot eno najbolj osvežujoče surovih in duhovitih zadnjih let, ki pristno ujame izgubljeno generacijo mladih sredi dvajsetih let. 
 ALF PRIHAJA, HOUSE ODHAJA V PLAMENIH

Na male zaslone naj bi se vrnil simpatičen vesoljček z Melmaca, ki sliši na ime Alf (Alien Live Form). 59-letni Paul Fusco, avtor in glas Alfa,  je za revijo The Hollywood Reporter izjavil, da je sedaj prišel pravi čas, da priljubljeni kosmatinec ponovno navduši mlade generacije. Istoimensko serijo so prvotno vrteli na NBC-ju od leta 1986 do 1990, ko so posneli štiri sezone. V njej Alf pade na streho tipične ameriške družine Tanner, katere člani, z izjemo očeta Willija Tannerja, so nad kosmatim vesoljčkom navdušeni. Skrivajo ga pred sosedi in zunanjim svetom, vendar pa to Alfu ne prepreči, da ne bi doživel tisoč in eno zemeljsko prigodo. Novi Alf naj bi bil bolj moderen, imel naj bi svojo zemeljsko družino, obenem bo tudi bolj odprt, saj se je svet v zadnje četrt stoletja precej spremenil.

Pred kratkim smo pisali, da se serija Zdravnikova vest (House, M.D) po osmih letih snemanja poslavlja z malih ekranov. Sedaj se pojavljajo ugibanja glede zadnje epizode, ki se imenuje Everybody dies in jo bodo v ZDA predvajali 21. maja. Videti je, da cinični zdravnik umre v požaru, vendar se zgodba konča nekoliko drugače. Gregory House, ki ga igra Hugh Laurie, se na začetku epizode znajde v goreči stavbi. Preko halucinacij se pogovarja z mrtvimi in živimi ljudmi, ki mu dajejo napotke za življenje, on pa se spominja stvari, ki jih je naredil narobe. Na voljo ima dve možnosti – ali živi srečno naprej ali pa konča svoje življenje in umre. Nazadnje se odloči, da zapusti stavbo, a je že prepozno, saj se ta zruši. Zadnja, ki vidita Housa, sta Foreman in Wilson, ki v tistem trenutku prideta pred stavbo. Ko pozneje identificirajo truplo, potrdijo, da gre za Housa. Sledi pogreb, na katerem pokojnikovi prijatelji in kolegi delijo svoje spomine in dobre misli o njem. Izjema je Wilson, ki ne najde lepih besed in ga označi za arogantnega človeka, ki mu ni bilo mar za nikogar drugega kot samega sebe. Med govorom presenečen dobi SMS-sporočilo, v katerem piše: ''Utihni, ti idiot.''     


   

KONEC SPLETKARJENJ ZA OPRAVLJIVKO

Priljubljena serija Opravljivka (Gossip girl) se po šestih sezonah poslavlja z malih zaslonov, so sporočili s televizijske mreže CW. Poleg tega bo imela zadnja sezona, ki jo bodo začeli predvajati jesni, le enajst delov. Razlog za to naj bi bil drastičen upad gledanosti. Zaključek se bo vrtel okoli čustveno nestabilne Serene van der Woodsen. "Njeni prijatelji se bojijo najhujšega in vseeno upajo na najboljše. A niti oni si ne morejo predstavljati, kje jo bodo našli," so zapisali scenaristi serije.
Opravljivko, ki je posneta po seriji knjig avtorice Cecily von Ziegesar, so prvič predvajali leta 2007. Serija je v zelo kratkem času osvojila številne gledalce, med katerimi še vedno prevladuje najstniška populacija. Svet manhattanske elite preko številnih spletk, prevar in ljubezenskih preobratov razkrivajo glavni liki: Serena van der Woodsen (Blake Lively), Blair Waldorf (Leighton Meester), Dan Humphrey (Penn Badgley), Nate Archibald (Chace Crawford) in Chuck Bass (Ed Westwick), zgodbo pa povezuje glas Opravljivke (Kristen Bell). Glavnim igralcem je serija prinesla takojšnjo prepoznavnost, kar so nekateri s pridom izkoristili, saj se že pojavljajo v filmskih vlogah. Igralke pa so zaradi oblek prestižnih blagovnih znamk in modnih dodatkov postale prave modne ikone - podobno je pred njim uspelo glavnim igralkam iz Seksa v mestu.       

SERIJI CSI: MIAMI IN 30 ROCK SE POSLAVLJATA


Iz ameriške televizijske hiše CBS so sporočili, da se nanizanka Na kraju zločina: Miami po desetih sezonah dokončno poslavlja. V sporočilu za javnost so zapisali: "CSI: Miami je za seboj pustil neverjetno televizijsko zapuščino, podpis, slog, svetovno popularnost, in bil ključni akter v CBS-ovem vzponu na vrh v preteklem desetletju. Zahvaljujemo se vsem producentom na čelu z Jerryjem Bruckheimerjem, Jonathanom Littmanom in Ann Donahue ter vsem nadarjenim igralcem na čelu z Davidom Carusom." Hkrati pa so potrdili, da bodo gledalci lahko še naprej uživali v seriji Na kraju zločina: New York, ki se lahko pohvali z odlično gledanostjo. 
Serija SCI: Miami je postala priljubljena in prepoznavna predvsem zaradi rdečelasega igralca Davida Carusa, ki je predtem upodobil detektiva tudi v seriji NYPD Blue (Newyorška policija), tokrat pa je postal vodja kriminalističnega laboratorija v miamijskem okrožju Dade. Pri razreševanju številnih domiselnih zločinov so mu pomagali Eric Delko (Adam Rodriguez), Calleigh Duquesne (Emily Procter), Alexx Woods (Khandi Alexander), Timothy Speedle (Rory Cochrane), Natalia Boa Vista (Eva LaRue), Ryan Wolfe (Jonathan Togo), Frank Tripp (Rex Linn) in drugi.

Z emmyji in zlatimi globusi nagrajena ameriška humoristična nanizanka 30 Rock se po sedmi sezoni, ki bo skrajšana na 13 epizod, poslavlja od malih ekranov. Televizijska hiša NBC se je za ta ukrep odločila zaradi velikega padca gledanosti, ki nikoli ni bila rekorda, pa čeprav so jo kritiki pozitivno ocenili. Trenutno 30 Rock z vsako novo epizodo v ZDA pritegne povprečno tri milijone in pol gledalcev.
Serija, ki jo je ustvarila komičarka Tina Fey, ki ima v njej tudi eno od glavnih vlog, je postavljena v drobovje hiše NBC oziroma med ekipo, ki ustvarja večerno humoristično oddajo The Girly Show. Feyeva v njej upodablja glavno scenaristko oddaje Liz Lemon, Alec Baldwin pa neokonzervativnega direktorjs NBC-ja Jacka Donaghyja. Skupaj morata krotiti ekipo godrnjavih scenaristov in muhastih igralcev z maničnim Traceyem Morganom na čelu.
DR. HOUSE SE POSLAVLJA

Serija Zdravnikova vest (House, M.D) se po osmih letih snemanja poslavlja z malih ekranov, zadnji del bodo v ZDA predvajali 21. maja. Zadnja, 177. epizoda serije se imenuje Everybody Dies (Vsi umrejo), kar se rima na Housovo prepričanje Everybody Lies (Vsi lažejo). Serija je ponesla britanskega igralca Hugha Laurieja, ki upodablja ciničnega dr. Gregoryja Housa, med zvezde. Postal je eden najbolje plačanih televizijskih igralcev, saj je z eno epizodo zaslužil 700 tisoč dolarjev, zaradi česar se je leta 2012 vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov. Z vlogo ekscentričnega Housa je osvojil dva zlata globusa, nekajkrat pa je bil nominiran tudi za emmyja. "To je boleče slovo od vloge, ki sem jo igral in od tristotih ljudi, s katerimi sem delal. To je bilo in ostaja eno najbolj čustvenih obdobij mojega življenja," je ob slovesu na rdeči preprogi povedal Laurie. Svojo prepoznavnost, ki jo je dosegla z vlogo Trinjastice, je dobro unovčila Olivia Wilde, saj se vedno pogosteje pojavlja na filmskih platnih. Nazadnje smo jo lahko videli v filmih Tron: Zapuščina, Kavbojci in vesoljci ter Zamenjava.
MATHEW IN WOODY BOSTA DETEKTIVA

Mathew McConaughey
in Woody Harrelson naj bi zaigrala v osemdelni seriji True Detective. V televizijski detektivki bosta upodobila preiskovalca, katerih življenjske poti se prepleteta med iskanjem serijskega morilca v Louisiani. Detektiva morilca iščeta že 17 let - zgodba se začne leta 1995, ko so umori zgodijo, primer pa je ponovno odprt leta 2012. Prvi sezoni naj bi v primeru dobre gledanosti sledile še druge, v katerih bodo zamenjali igralce in spremenili zgodbo. Serijo bo režiral mladi ameriški režiser Cary Fukunaga, avtor najnovejše adaptacije Jane Eyre, scenarij pa bo napisal pisatelj Nic Pizzolatto
Za McConaugheyjabo vloga Rusta Cohla prva redna televizijska vloga, Harrelson, ki je kariero začel v nadaljevanki Na zdravje (Cheers) kot simpatični natakar Woody Boyd, pa bo v serijizaigral detektiva Martina Harta. Igralca sta prijatelja tudi v zasebnem življenju, sodelovala pa sta že v dveh projektih, v filmih Edtv in Deskar, stari (Surfer, dude).
LINDSAY IN WHOOPI V GLEEJU, ANNASOPHIA KOT CARRIE

Lindsay Lohan
in Whoopi Goldberg naj bi se pridružili zvezdnikom, ki so že nastopili v glasbeni seriji Glee. Studio Fox nastopa Lohanove še ni potrdil, v seriji pa naj bi boku komedijantke Kathy Griffin in Josha Grobana zaigrala slavno žirantko. Za nastop v seriji se dogovarja tudi oskarjevka Whoopi Goldberg, ki naj bi odigrala vlogo učiteljice v šoli, ki jo obiskujeta lika Lee Michele in Chrisa Colferja. Pojavila naj bi se v delih, ki se bodo predvajali sredi maja.
18-letna igralka AnnaSophia Robb se bo v nadaljevanju kultne serije Seks v mestu, ki jo snemajo po knjižni predlogi Candace Bushnell The Carrie Diaries, preizkusila v vlogi mlade Carrie Bradshaw. AnnaSophia bo imela kar težko nalogo, saj bo moral zapolniti čevlje Sarah Jessica Parker, ki je na podlagi serije in dveh filmov postala modna ikona, po kateri se zgleduje marsikatera ženska. Zgodba, postavljena v Carriejina srednješolska leta, pripoveduje o njenih zgodnjih zvezah, pisateljskih začetkih in prvi ljubezni do premožnega Sebastiana Kydda, v katerega je bila zaljubljena od svojega 12. leta.  
ENA SMER S SVOJO SERIJO, SREČO PA BODO UKINILI

Fantovska skupina One direction bo v sodelovanju z ameriškim Nickelodeonom začela snemati lastno serijo. Irsko-britansko glasbeno skupino sestavljajo Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles in Louis Tomlinson, ki so posamično tekmovali v oddaji X Factor, potem pa so se združili v skupino. Najbolj znani so po pesmi What Makes You Beautiful, ki je izšla lanskega septembra in za katero so prejeli tudi nekaj glasbenih nagrad. Novembra 2011 pa so izdali svoj debitantski album z naslovom Up all night. Njihovi oboževalci se bojijo, da bodo fantje zaradi serije začeli zanemarjati petje in glasbene nastope
Ameriška televizijska mreža HBO se je odločila, da ukine nanizanko Luck (Sreča), ki govori o svetu konjskih dirk, saj je med snemanjem poginil že tretji konj. Med snemanjem prve sezone, ki so jo začeli predvajati letos januarja, sta poginila dva konja, tretjega pa so morali uspavati pred kratkim med snemanjem druge sezone. Kot je znano, so konja poskušali spraviti iz ograjenega prostora v konjušnico, a je se med hojo povzpel na zadnje noge, padel nazaj ter se udaril v glavo. Poškodbe so bile tako hude, da so ga morali ob dirkalni stezi Santa Anita v Arcadii, kjer je posneta večina prizorov, uspavati. "Čeprav smo upoštevali vse varnostne standarde, se nesreče na žalost dogajajo in ne moremo zagotavljati, da se v prihodnje ne bodo. Zato smo sprejeli to težko odločitev," so sporočili z HBO. V glavnih vlogah nastopata filmska veterana Nick Nolte in Dustin Hoffman, ki igra nekdanjega obsojenca, ki poskuša pridobiti nadzor nad dirkališčem ter vpeljati igre na srečo. Zadnja epizoda serije bo na sporedu 25. marca 2012.
BEAR GRYLLS SE NE BO VEČ BORIL Z NARAVO

Discovery
je odpustil zvezdnika resničnostnih oddaj Survivor: Neverjetno preživetje (Man vs. Wild), Beara Gryllsa. 37-letni Britanec, ki je šest sezon svetoval, kako preživeti v naravi, se za nekaj časa poslavlja z malih ekranov, saj je Discovery od njega zahteval, da začne snemati oddaje z drugačnimi vsebinami. Bear se v oddajah poda v neobljudene dele sveta in prikazuje, kako preživeti le z uporabo materialov, ki jih najde v naravi. Oddajo predvajajo v več kot dvesto državah po vsem svetu. Govorice o prekinitvi sodelovanja je potrdila tudi Bearova tiskovna predstavnica, obenem pa poudarila, da se pustolovec že veseli prihodnjih projektov: "Bear je oboževal celotno potovanje oddaje Man vs. Wild in z veseljem pričakuje nadaljnja snemanja vrhunskih vsebin za zvesto občinstvo." Bear, ki pravi, da bo preživel tudi odpoved, pa je na svojem Twitterju zapisal: "Super ponosen na svojo ekipo in vse, kar smo zgradili z Man Vs. Wild. Veselimo se naslednjega niza Avantur!" Zvezdnik je s svojimi podvigi navdušil tudi hollywoodska igralca Jaka Gyllenhaala in Willa Ferrella, ki sta se mu pridružila pri njegovih pustolovščinah. Bear svojim oboževalcem sporoča: "Ne pojdite tja, kamor pot lahko vodi, namesto tega pojdite raje tja, kjer poti ni, in pustite svojo sled."
ZNANI SO NOMINIRANCI ZA VIKTORJE

17. marca
bodo v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma podelili najbolj prestižne slovenske medijske nagradeViktorje, ki jih bomo lahko v neposrednem prenosu spremljali tudi na 1. programu Televizije Slovenija. Strokovne viktorje je kot vsa leta doslej izbrala 43-članska Akademija viktor, ki jo sestavljajo domači medijski strokovnjaki z različnih področij. Nominirance za viktorje popularnosti pa izbere javnost s pomočjo revije Stop in nekaterih drugih tiskanih medijev Krater Media. Za popestritev med podeljevanjem bodo med drugimi poskrbeli Siddharta, Tabu in Zoran Predin. 

Za strokovne viktorje so nominirani:
- voditelj informativne TV-oddaje: Igor E. Bergant, Manica Janežič Ambrožič in Darja Zgonc,
- voditelj zabavne TV-oddaje
: Klemen Slakonja, Peter Poles in Vid Valič,
- obetavna medijska osebnost:
Polona Balantič, Blaž Šef in Nuša Lesar,
- informativna TV-oddaja:
24 ur, Globus in Odmevi,
- zabavna TV-oddaja:
Ljubezen skozi želodec, Misija Evrovizija in Slovenija ima talent,
- igrana TV-oddaja ali TV-film:
Moji, tvoji, najini, Na terapiji in Zmaga ali kako je Maks Bigec zasukal kolo zgodovine,
- dokumentarna TV-oddaja:
Aleksandrinke, Medijska vojna - padec tabujev in Nevidni,
- otroška ali mladinska TV-oddaja:
Impro TV, Muzikajeto, Male sive celice in Tranzistor.  


Za viktorje popularnosti so nominirani:
- glasbeni izvajalec:
Maja Keuc, Jan Plestenjak in Tanja Žagar,

- televizijska osebnost: Slavko Bobovnik, Boštjan Romih in Klemen Slakonja,
- televizijska oddaja:
24 ur, Misija Evrovizija in Na zdravje!,
- radijska osebnost:
Denis Avdić, Sašo Hribar in Andrej Karoli,
- spletna stran:
24ur.com, siol.net in žurnal24.si,
- radijska postaja:
Radio 1, Radio Center in Val 202. 


Podelili bodo tudi viktorje za posebne dosežke in viktorja za življenjsko delo, ki ga je lani dobil Janez Hočevar - Rifle.  Režiser Viktorjev 2012  je Igor Gajič, ki je glede voditelja zelo skrivnosten, saj je razkril le, da z izbiro pravega voditelja ni imel težav.
MARIO SE VRAČA, NA GOLICO PRIHAJAJO GOSPODINJE

Mario Galunič
se vrača na male zaslone, saj bo od 10. marca na 1. programu Televizije Slovenija vodil kviz z znanimi Slovenci, Moja Slovenija. Za zabavni del oddaje boste poskrbela kapetana dveh ekip znanih Slovencev, igralca Boris Kobal in Nina Valič. Moja Slovenija je nizozemska licenčna oddaja z izvirnim naslovom I love my country, igre in oddaja pa se razlikuje od države do države. V Moji Sloveniji se bosta vsako soboto v šestih igrah in eni finalni pomerili ekipi znanih Slovencev, v vsaki ekipi pa bodo trije tekmovalci. Obeta se zabaven in poučen kviz, v katerem bo imela glavno vlogo Slovenija, njeni izjemni ljudje, zgodovina filma in televizije, humor, športni dosežki, glasba, lepote narave, navade in običaji
Na male ekrane prihaja nov resničnostni šov Gospodinje pojejo, za katerega so se avdicije že začele. Šov, ki bo trajal tri mesece, bodo predvajali na TV Golica, vodila pa ga bo Špela Grošelj. V njem bodo predstavili resnične gospodinje, ki so starejše od 30 let in pojejo. S pomočjo žirije in avdicij bodo na koncu izbrali dvanajst finalistk, ki jih bodo nato predstavili v njihovem domačem okolju. Zmagovalka bo za nagrado poleg novega avtomobila, kuhinje in spalnice, posnela tudi svojo lastno pesem in videospot.

POSODITE MII SVOJ GLAS

Na POP OTO bo kmalu prišla nova risanka Mia in jaz, vendar mora Mia pred vstopom v pravljični svet poiskati svoj glas. Studio Ritem in POP OTO bosta iskala Miin glas s pomočjo natečaja, ki že poteka, zaključil pa se bo 15. februarja. Prijave bodo podrobno pregledali in nato izbrali deset finalistk, ki jih bodo povabili na avdicijo v Studio Ritem, kjer so nove glasove dobili številni filmski junaki, kot so Rango, Shrek in veveriček Alvin. Finalistke bodo objavljene najpozneje do 19. 2. 2012, avdicije pa se bodo začele 27. 2. 2012. Zmagovalka, ki bo Mii posodila svoj glas, bo znana najpozneje do 5. 3. 2012. Punce, prijavite se lahko TUKAJ.
ZGODBA: Tako kot ostale punce njene starosti je tudi Mia očarana nad čarobnim svetom, o katerem prebira v knjigi mitov. Nekega dne pa jo zaradi očetove iznajdbe posrkana v ta čudoviti svet škratov, samorogov, vil in zmajev. Tam spozna, da je čarobno kraljestvo v težavah, saj želi hudobna kraljica uloviti vse samoroge in jim posrkati moč, da bi za vedno ostala mlada. Mia postane ključ do rešitve pravljičnega sveta pred zlobno kraljico, v svojem resničnem svetu pa se počasi prijava na novo šolo
 NOVA SEZONA PUNK`D

Na MTV se vrača priljubljen šov s skrito kamero imenovan Punk`d, ki ga vodi ter obenem tudi producira Ashton Kutcher. Gre za nekakšno zvezdniško skrito kamero, saj Ashton v vsaki epizodi potegne za nos par (ne)znanih igralcev, glasbenikov, športnikov ... Zvezdniki se pri njegovih potegavščinah pogosto znajdejo v neprijetnih situacijah, ki jih niso vajeni, zato so nekateri med njimi končali tudi v solzah. Tako se je zgodilo v eni bolj znanih epizod, kjer so za nos potegnili Justina Timberlaka. Ashtonovi sodelavci so ga namreč prepričali, da mu bodo zaradi utaje davkov zasegli lastnino, pevca in igralca pa so pri tem spravili na rob joka. Ashtonovim potegavščinam so med drugimi nasedli tudi Beyoncé, Kanye West, Britney Spears, Zac Efron, Lindsay Lohan, Jessica Alba, Andy Roddick ... Vseh osem sezon oddaje je imelo izjemno gledanost, na Norveškem, Islandiji in v Indiji pa je dobila tudi mednarodne različice. Na male zaslone bodo nove epizode prišle prihodnje leto, kdaj točno in kateri zvezdniki bodo nove žrtve pa še ni znano.
PRIHAJA NOVA ZDRAVNIŠKA SERIJA

Ameriška kabelska televizija
je odobrila snemanje pilotne epizode nove zdravniške serije, ki se bo imenovala Chelsea General, zasnovana pa je na prihajajočem romanu Monday Mornings, ki ga je napisal nevrokirurg dr. Sanjay Gupta. V njem spremljamo življenja petih kirurgov, ki pri svojem delu preizkušajo svoje sposobnosti ter se hkrati spopadajo z osebnimi in profesionalnimi težavami. Naslov romana (Ponedeljkova jutra) prihaja iz imena sestankov, ki jih imajo kirurgi vsak ponedeljek. Na njih razpravljajo o smrtih svojih pacientov in zapletih, ki so se zgodili med operacijami. Poleg že omenjenega Sanjaya bo pri seriji sodeloval tudi David E. Kelley, ki je kot producent že sodeloval pri Raztreseni Ally, Bolnišnici upanja, Boston Public in Odvetnici od hudiča. Ustvarjalci obljubljajo, da bo serija zanimiva, intenzivna, duhovita in obenem tudi inteligentna.  
Pri nas lahko spremljamo težave in zaplete, ki jih v Zdravnikovi vesti (House, M. D.) rešuje Dr. House, pred časom se je vrtela tudi serija Talenti v belem (Gray`a anatomy), ob večerih pa so nas zabavali Mladi zdravniki (Scrubs). Ena prvih serij, ki je pod drobnogled vzela zdravniški poklic pa je bila Urgenca (ER), ki je izstrelila Georga Clooneyja med zvezde.
RICKY IN ANNE V GLEEJU

Pevec Ricky Martin in igralka Anne Hathaway bosta nstopila v glasbeni nanizanki Glee. Ricky bo upodobil nadomestnega učitelja, Anne pa se bo preskusila v vlogi lezbične tete mladega geja, ki ga igra Chris Colfer. Kreativni vodja nanizanke se je že srečal z Anne in povedal, da je mlada igralka polna idej. Že lani je podala izjavo: "Resnično si želim igrati v nanizanki Glee. In če vam povem po resnici, sem si v glavi že ustvarila popolno vlogo zase." V enem delu 2. sezone, ki se predvaja ob sobotah in nedeljah na TV3, pa se je že pojavila igralka Gwyneth Paltrow.  
MANJ ZNANA DEJSTVA O RAZOČARANIH GOSPODINJAH

Serijo Razočarane gospodinje (Desperate Housewives) so začeli snemati leta 2004, v Ameriki se trenutno predvaja zadnja osma sezona serije, pri nas pa lahko spremljamo sedmo sezono vsak ponedeljek ob 21. uri na POP TV. V seriji se je zamenjalo veliko igralk in igralcev, stalnica pa ostajajo Teri Hatcher (Susan Mayer), Eva Longoria (Gabrielle Solis), Felicity Huffman (Lynette Scavo) in Marcia Cross (Bree Van de Kamp), v sedmi in osmi sezoni se jim pridruži tudi Vanessa Williams (Renee Perry). V nadaljevanju pa nekaj zanimivosti o seriji:

  • Avtor in izvršni producent Marc Cherry je navdih za serijo dobil pri svoji materi, ki je vzgajanje svojih dveh sinov označila za težavno in polno razočaranj.
  • Marc Cherry je vztrajal pri tem, da se vsi igralci udeležijo avdicije in da nihče ne bo izbran na podlagi svoje slave. Avdicije so se udeležile tudi Calista Flockhart, Heather Locklear, Mary-Louise Parker, Courtney Cox, Sharon Lawrence, Jeri Ryan in Michelle Rodriguez, a vloge niso dobile.
  • Enourna epizoda se snema osem dni, od tega pet dni v Universal studiih v Los Angelesu in tri dni zunaj.
  • Teri Hatcher si je med snemanjem prizora, kjer pade na poročno torto, zlomila dve rebri, a je Kljub temu nadaljevala s snemanjem.
  • Nicolette Sheridan, ki je v prvih petih sezonah upodobila Edie, toži Cherryja, ker je ukinil njen lik v seriji in zahteva odškodnino za 20 milijonov dolarjev.
  • V posebni epizodi zaigra tudi Oprah Winfrey, ki je velika oboževalka serije. 15 minutni del je prikazala tudi v svoji pogovorni oddaji.
  • Serija je prvo nagrado dobila še preden so posneli prvo sezono do konca, do danes pa so prejeli tri zlate globuse, sedem emmyjev in mnogo drugih manjših nagrad.
FRED DURST BO CEPEC


Na male ekrane prihaja nova humoristična serija z delovnim naslovom Douchebag (Cepec), katere glavna zvezda in producent bo Fred Durst, pevec skupine Limp Bizkit. Deadline Hollywood poroča, da je s CBS-om že podpisal pogodbo za snemanje serije, ki bo morala svoj delovni naslov pred predvajanjem na malih zaslonih nekoliko omiliti. O konceptu serije je znano le, da bo v ospredju rockerska legenda, ki išče ravnovesje med svojim uživanjem na veliki nogi in mirnim družinskim življenjem. Scenarij piše Matthew Carlson (Mr. Sunshine), ki bo obenem tudi izvršni producent. Durst pa ni popoln novinec na malih ekranih, saj se je že pojavil v posameznih epizodah serij Revelationsin Zdravnikova vest, kot on sam pa je nastopil tudi v komediji Zoolander.
Infogram.si  |  Kolofon  |  Spletni piškotki  |  Lo.Polis © 2024 |  Varstvo osebnih podatkov  |  Dodaj med priljubljene |  Logos.si
prenašam podatke...