uporabniško ime:
geslo:
Borilne veščine
Kikboks


Kikboks je zmes klasičnega boksa in nožnih tehnik, prevzetih iz različnih borilnih veščin: karateja, taekwondoja in kungfuja. Trening je raznolik, vsebuje različne brce in udarce z rokami, ki celostno oblikujejo telo in vzdržujejo visoko raven telesne pripravljenosti. Tekmovalni kickbox se deli na več disciplin: semi, light in full kontakt, low kick, K1 in glasbene kate.

Oprema
Vse discipline, razen glasbenih kat, so kontaktne in zahtevajo določeno zaščitno opremo, kot so zaščitna čelada, ščitnik za zobe in mednožje oziroma pri ženskah ščitnik za prsi, goleni, boksarske rokavice in zaščitne copate.

Discipline v kikboksu
Vsak disciplina v kikboksu dovoljuje več, posledično je tudi borba vedno bolj groba.
· Semi kontakt je najbolj mila disciplina, z blagimi udarci v nasprotnikovo telo oziroma predpisane predele telesa si tekmovalec nabira točke, zmaga pa tisti, ki jih zbere več.
· V light kontaktu udarci ne smejo biti premočni, uporablja pa se le t. i. kontrolirane tehnike.
· V full kontaktu so, kot že ime pove, udarci močnejši, udarja se na vso moč.
· Low kick je zelo podoben full kontaktu, vendar je pri njem dovoljeno tudi brcanje v noge z zunanje strani in udarci z golenico, kar pri full kontaktu ni dovoljeno.
· K1 je najbolj groba disciplina, v njej je dovoljeno največ – dovoljeni so udarci z rokami, nogami in tudi koleni. Posledično je v K1, low kicku in full kontaktu zaradi intenzivnosti udarcev možna zmaga s knock–outom.  

Kikboks v Sloveniji
Kikboks je pri nas dokaj razširjena veščina, saj ga lahko trenirate na vseh koncih Slovenije. O klubih se pozanimajte kar na spletu, saj imajo zelo dobre spletne strani, kjer boste dobili vse potrebne informacije. Mesečna članarina, ki vključuje od tri do pet treningov na teden, stane od 35 do 60 evrov.

Infogram.si  |  Kolofon  |  Spletni piškotki  |  Lo.Polis © 2024 |  Varstvo osebnih podatkov  |  Dodaj med priljubljene |  Logos.si
prenašam podatke...