uporabniško ime:
geslo:
Film
Filmske novičke


ČAROVNIK IZ OZA V 3D

Studio Warner Bros bo 4. aprila prihodnje leto praznoval 90. obletnico svojega obstoja - ob tej priliki naj bi svojo 3D-različico doživela glasbena klasika iz leta 1939 Čarovnik iz Oza. Zgodbo o deklici, ki se želi vrniti v Kansas, bo pred izdajo v novejši različici mogoče videti tudi ob posebnih projekcijah. Leta 2013 naj bi premiero doživel tudi film Sama Raimija, naslovljen Oz: The Great and Powerful, ki bo služil kot predzgodba filma Čarovnik iz Oza. V glavno vlogo se je vživel James Franco, na platnu pa mu bodo družbo delale znane igralke kot so Mila Kunis (Theodora), Rachel Weisz (Evanora) in Michelle Williams (Glinda). V predzgodbi pa bomo izvedeli, kako se je veliki Oz sploh znašel v nenavadni deželi.
Čarovnik iz Oza, ki temelji na romanu L. Franka Bauma iz leta 1900, danes velja za enega najbolj znanih filmov zgodovine sedme umetnosti. Glasbeno obarvana pripoved o deklici, ki s tornadom odpotuje v neznano deželo, kjer spozna tri dobre prijatelje - strašilo brez pameti, strahopetnega leva in kositrnega drvarja brez srca, je bila med drugim nominirana za oskarja za najboljši film, a jo je premagala klasika V vrtincu. Ostala sta ji oskarja za najboljšo izvirno glasbo in najboljšo izvirno pesem. 
     PRIHAJA HOBIT

13. decembra na velika platna prihaja film Hobit: Nepričakovano potovanje z oskarjem nagrajenega režiserja Petra Jacksona, ki je kritike in ljubitelje filma navdušil s svojo trilogijo Gospodar prstanov. Gre za filmsko upodobitev mojstrovine J. R. R. Tolkiena, ki je Hobita napisal pred petinsedemdeseti leti. Jackson se s Hobitom vrača v nenavadno fantazijsko Tolkienovo deželo, v kateri bivajo najrazličnejša bitja. Tako decembra prihajajoči film kot tudi njegovi dve nadaljevanji - Jackson se je ponovno lotil trilogije, pripovedujejo zgodbo iz Srednjega sveta šestdeset let pred dogajanjem v Gospodarju prstanov. Drugi del trilogije bo luč sveta ugledal decembra 2013, zgodba pa se bo končala poleti 2014. 
Nova filmska pustolovščina sledi popotovanju naslovnega junaka Bilba Baggins, ki se poda na iskanje epskih razsežnosti – od strašnega zmaja Smauga namerava prevzeti nekoč izgubljeno kraljestvo škratov Erebor. Bilba nagovori Gandalf Sivi, hobit pa se znajde v družbi trinajstih škratov pod poveljstvom legendarnega vojskovodje Thorina Hrastoščita. Pot jih prek nevarnih ozemelj, polnih goblinov in orkov, smrtonosnih vargov in čarovnikov, vodi v Divjino. In čeprav njihov cilj leži na vzhodu in v pustinji pod Samotno goro, morajo najprej ubežati goblinskim predorom, kjer Bilbo sreča Goluma. S svojo iznajdljivostjo se dokoplje tudi do njegovega "ponosa" - prstana, ki se ponaša z nepričakovanimi lastnostmi.
Osrednjega junaka Bilba je upodobil Martin Freeman, plašč Gandalfa Sivega pa si je ponovno ogrnil Ian Mckellen. Cate Blanchett se je zopet izkazala v vlogi Galadriel, Ian Holm je ostareli Bilbo, Christopher Lee je Saruman, Hugo Weaving je Elrondo, Elijah Wood je Frodo, Andy Serkis je Golum, Orlando Bloom pa blesti v vlogi Legolasa. 
 PO PLAČANCIH TUDI PLAČANKE?


Produkcijska hiša 1984 Private Defense Contractors in producent Adi Shankar naj bi posneli žensko različico akcijske uspešnice Plačanci. Režiser Plačancev 2 Simon West je nad idejo navdušen, po njegovem mnenju bi se v vlogah plačank odlično odrezale Angelina Jolie, Cameron Diaz, Milla Jovovich, Helen Mirren in Jamie Lee Curtis, nekateri drugi ameriški mediji pa omenjajo imena, kot so Linda Hamilton, Uma Thurman, Sigourney Weaver, Lucy Lawless, Michelle Rodriguez in Gina Carano. Na to, katere zvezdnice bodo dejansko nastopile v vlogi plačank, pa bo treba še malo počakati, saj začetek snemanja še ni določen. Scenarij za žensko verzijo filma Plačanci pa naj bi napisal Dutch Southern.
Plačanci - drugi del se trenutno vrti tudi v naših kinematografih, se lahko pohvalijo z bogato zvezdniško zasedbo, saj je Sylvester Stallone v njem zbral največje ikone akcijskih filmov. V filmu poleg Stallona blestijo Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Bruce Willis, Terry Crews, Arnold Schwarzenegger in Randy Couture. V drugem delu pa se je igralska zasedba še okrepila, saj so se omenjenim akcijskim junakom pridružili še Chuck Norris, Liam Hemsworth in Jean Claude Van Damme, ki v nasprotju z njegovimi dosedanjmi vlogami igra glavnega negativca. 
ROB BO LAWRENCE ARABSKI, KRISTEN PA NE BO VEČ SNEGULJČICA

Robert Pattinson
bo igral britanskega vojaškega častnika T. E. Lawrenca v prihajajočem filmu Queen of the Desert, ki ga bo režiral Werner Herzog. Film se bo osredotočal na razmerje med Lawrencom in pisateljico, raziskovalko Getrude Bell, ki jo bo upodobila Naomi Watts, režiser pa ga je opisal kot velik puščavski filmski ep. T. E. Lawrence je postal legenda med prvo svetovno vojno, saj je s pomočjo arabske čete pomagal strmoglaviti Otomanski imperij in oblikovati sodoben Bližnji vzhod. Leta 1962 ga je upodobil Peter O`Toole, ki ga je ta film izstrelil med zvezde. Na to, kako se bo v vlogi Lawrenca odrezal Pattinson, ki je trenutno zaposlen s promocijo novega filma Kozmopolis, pa bomo morali še malo počakati, saj bodo film začeli snemati šele jeseni.

Kristen Stewart bo verjetno ostala brez vloge v nadaljevanju filma Sneguljčica in lovec, saj naj bi se zgodba osredotočila na lik lovca, ki ga igra Chris Hemsworth. Pojavljajo pa se govorice, da naj bi Kristen brez vloge ostala zaradi afere z režiserjem Rupertom Sandersom, s katerim je prevarala svojega dolgoletnega partnerja Roberta Pattinsona. Za enkrat, razen Chrisa, niso potrjene še nobene filmske vloge, tako da so za Kristen možnosti še vedno odprte. Produkcijska hiša Universal bi namreč, kljub temu da se Rupert še vedno nahaja visoko na seznamu potencialnih režiserjev filma, raje zamenjalo režiserja kot pa Kristen, ki je postala zaščitni znak filma.     
PO NAPUMPANI PRIHAJAJO 40-TA, PO DIKTATORJU PA JAMES BOND

Konec leta naj bi na velika platna prišla komedija This is 40, ki jo oglašujejo kot nadaljevanje filma Napumpana. Nadaljevanje se dogaja nekaj let po prvem filmu, govori pa o tegobah in življenju Debbie (Leslie Mann) in Peta (Paul Rudd), ki prihajata v štirideseta, Debbie pa tega dejstva noče sprejeti. Njuni problemi in vsakdanje situacije so tako na preizkušnji, saj zakon in leta prinašajo svoje. Lepotica Megan Fox v filmu upodablja Desi, vendar pa podrobnosti o njenem liku ostajajo skrivnost, v vlogi Jasona pa se ponovno izkaže Jason Segel, ki je zaslovel z nanizanko Kako sem spoznal vajino mamo, pred kratkim pa smo ga lahko videli v filmu Petletna zaroka.

Sacha Baron Cohen, ki se nam je v spomin vtisnil kot nepozabni Borat in Diktator, razvija lik, ki bo podoben tajnemu agentu Jamesu Bondu. Film bo govoril o vohunu, ki je s svojim dolgo izgubljenim bratom, nogometnim igralcem, prisiljen v beg. Vlogo izgubljenenga brata naj bi prevzel kar Cohen sam, druge podorobnosti o filmu pa zaenkrat še niso znane. Čeprav nas bo vloga vohuna spominjala na britanskega slavnega agenta 007, ki ga na velikem platnu trenutno upodablja Daniel Craig, pa mu lik skorajda ne bo podoben, saj pravice pripadajo produkcijskima hišama Eon Productions in Danjaq. Cohen in Phil Johnston trenutno pripravljata scenarij filma, zgodbo pa naj bi prodala produkcijski hiši Paramount za za zdaj še neznano vsoto denarja. Govori se, da naj bi se znesek vrtel okoli šestmestnega oziroma sedemmestnega števila.
SPET BODO ŠLI PO SVOJE

V Bovcu in okolici poteka snemanje drugega dela Gremo mi po svoje, ki naj bi v kinematografe prišel februarja ali septembra 2013 - odvisno od tega, koliko časa bodo potrebovali za postprodukcijo. V nadaljevanju mladinske komedije se ponovno zberejo junaki, ki smo jih spoznali že v prvem delu: Starešina (Jurij Zrnec), kuharica Majda (Jana Zupančič), vodnika Grega (Luka Cimprič) in Peter (Uroš Kaurin), Aleks (Tadej Koren Šmid), Zaspanec (Jure Kreft), Jaka (Matevž Štular) in polno mlajših tabornikov. V drugem delu se jim pridružijo štajerski taborniki, ki jih vodi Šefe (Tadej Toš), s seboj pa pripelje tudi svojo kuharico, ki ji je prav tako ime Majda (Mateja Pucko). Logična posledica je, da sta si ljubljanski in štajerski tabor (oz. Svizci in Zlati lisjaki) takoj v laseh, predvsem vodnika kuhata veliko zamero drug do drugega. Šefe ima zrcalno identičen značaj Starešini - strog, pod kožo zelo mehak, s čudnim smislom za humor. V vodnikih se zbudi tekmovalna žilica, zmešnjavo stopnjujejo razposajeni malčki, najstniški taborniki in tabornice, vsem pa življenje zagreni dlakocepska inšpektorica (Sabina Kogovšek Zrnec), ki se strogo drži novih evropskih predpisov. 
Režisersko palico je tudi tokrat prevzel Miha Hočevar, ki je z dosedanjim potekom snemanja zelo zadovoljen, prav tako je navdušen nad zagnanostjo in pridnostjo otrok - na snemanju jih je okoli osemdeset. Največjo oviro jim predstavlja vreme, saj je velika večina filma posneta na prostem v idiličnem okolju Triglavskega narodnega parka, zato ob dežju snemanja ne morejo prestaviti, ampak morajo počakati, da se vreme izboljša. Nekaj težav jim povzroča vročina, podučili pa so se tudi, kako ravnati v primeru, če naletijo na kačo.
Predvidenih je 37 snemalnih dni, okvirni proračun filma pa je 1,8 milijona evrov. Ustvarjalci filma upajo, da si bo drugi del ogledalo vsaj toliko gledalcev, kot si je prvega, pri tem stavijo na kakovostno in vizualno nadgradnjo drugega dela v primerjavi s prvim. Gremo mi po svoje si je ogledalo več kot 208 tisoč gledalcev, ki je s tem postal najbolj gledan slovenski film.
HUGH LAURIE GLEDA ZA MLAJŠIMI

Hugha Laurieja
, ki je upodobljal ciničnega zdravnika Housa, bomo spoznali v novi vlogi. Iz televizijskih ekranov se namreč seli na filmska platna. V komični drami The Oranges ga bomo spoznali v vlogi družinskega očeta, ki mu postane všeč 24-letna hčerka najboljšega prijatelja. Zgodba se dogaja v zvezni državi New Jersey, v njej pa spremljamo dve družini, ki v predmestju živita popolnoma normalno življenje. Očeta, ki ju upodobita že omenjeni Laurie (David Walling) in Oliver Platt (Terry Ostroff), sta najboljša prijatelja. Laurijeva filmska žena je Catherine Keener (Paige Walling), v zakonu pa sta se jima rodila dva otroka, sina igra Adam Brody (Toby Walling), hčer pa Alia Shawkat (Vanessa Walling). Platt je poročen z Allison Janney (Carol Ostroff), njuna hčer pa je Leighton Meester (Nina Ostroff), ki se je spomnimo po vlogi Blair iz serije Opravljivka. Njihova življenja so popolna vse dokler se David ne zaplete s Nino, kar sproži val nepričakovanih dogodkov, med drugimi Davida zapusti žena Paige in zahteva ločitev.
Film, ki naj bi na velika platna prišel jeseni, je le eden od projektov, ki se jih je britanski igralec lotil po Housu. Še letos naj bi bila končana drama Mister Pip, v kateri Laurie na Papui Novi Gvineji odpre šolo in postane učitelj, učencem pa začne brati roman Velika pričakovanja Charlesa Dickensa, kar privede do nepredvidljivih dogodkov, ki močno vplivajo na usodo vseh vpletenih. Prihodnje leto pa ga bo mogoče videti v predelavi filma RoboCop, v katerem bo ob Joelu Kinnamanu, Samuelu L. Jacksonu in Garyju Oldmanu zaigral negativca - generalnega direktorja podjetja Omnicorp, ki izdela glavnega junaka RoboCopa.
 
RUSSELL CROWE BO NOE, CHRISTIAN BALE PA TESLA

Oskarjevec Russell Crowe bo odigral glavno vlogo v biblijskem filmu Noe, ki ga bo režiral Darren Aronofsky. Pred kratkim se je filmski zasedbi pridružil britanski igralec Anthony Hopkins, ki bo prevzel vlogo Metuzalema. Metuzalem je z 969 leti najstarejši biblijski človek in eden od ljudi, ki so živeli pred veliko poplavo, ob kateri je bil Noe zadolžen, da zgradi ladjo, s katero bo rešil svet. Za scenarij so poleg Darrena poskrbeli še Ari Handel in scenarist Gladiatorja John Logan. V filmu, ki ga bodo začeli snemati konec avgusta, naj bi nastopili tudi Logan Lerman, Emma Watson in Douglas Booth - slednji naj bi prevzel vlogo Noetovega sina. Film naj bi na filmska platna prišel marca 2014, snemali pa ga bodo na Islandiji in v New Yorku.

Christian Bale, ki ga bomo konec meseca lahko videli v filmu Vzpon Viteza teme (The Dark Knight Rises), bo v filmu z delovnim naslovom Tesla, Ruler of the World upodobil znanstvenega genija Nikola Teslo, ki je patentiral več kot 700 izumov. Najznamenitejši je večfazni indukcijski elektromotor, ki deluje po njegovem sistemu izmeničnega električnega toka. Po njegovih načrtih so izdelali tudi prvo hidroelektrarno na Niagarskih slapovih. V vlogi Thomasa Edisona naj bi se Balu pridružil Nicolas Cage, v Teslovi biografiji pa naj bi zaigrali tudi Rade Šerbedžija, Martin Sheen, Megan Fox, Jessica Alba in Lolita Davidović, kanadska igralka srbskih korenin. Film o življenju in izumih enega največjih izumiteljev našega časa naj bi se začel snemati jeseni v Chicagu.       

MICHAEL V ASSASSIN`S CREED, JUSTINA V OBALNI STRAŽI

Michael Fassbender bo prevzel glavno vlogo v filmski priredbi uspešne serije videoiger Assassin's Creed, ki se vrti okoli rodbine morilcev in njihovega spora z vitezi templjarji – spora, ki se vleče od časa križarskih vojn preko obdobja italijanske renesanse do ameriške državljanske vojne. Assassin's Creed je s 30 milijoni prodanih izvodov ena najbolje prodajanih videoiger trenutne generacije igralnih konzol, ni pa še znano, po kateri od iger iz serije bo film prirejen. Fassbender, ki ga trenutno lahko vidimo v vlogi androida v znanstvenofantastičnem spektaklu Prometej, je bil prva izbira ustvarjalcev igre, saj se jim zdi pameten, nadarjen, vsestranski in predan. Podjetje Ubisoft, ki je ustvarilo igre serije Assassin's Creed, je že leta 2010 priredilo eno izmed svojih videoiger iz serije Prince Of Persia. V filmu Perzijski princ: Sipine časa sta nastopala zvezdnika Jake Gyllenhaal in Sir Ben Kingsley, a so Disneyevo priredbo kritiki precej negativno ocenili.

Ameriška televizijska serija Obalna straža (Baywatch) bo dobila filmsko različico, v kateri bosta med drugimi nastopila Justin Timberlake in Justin Bieber. Prvi naj bi upodobil osramočenega nekdanjega olimpijskega plavalca, ki se preizkusi kot reševalec iz vode, slednji pa naj bi se potegoval za vlogo Hobieja Buchannona, sina Mitcha Buchannona, ki ga je v seriji upodobil Jeremy Jackson. Produkcijo filma bodo prevzeli Ivan Reitman, Beau Flynn in Tripp Vinson iz filmskega studia Paramount. Scenaristi so izdali, da so pri pisanju scenarija upoštevali možnost, da bi pri projektu sodelovala tudi stara znanca peščenih plaž David Hasselhoff in Pamela Anderson. Serija se je predvajala med leti 1989 in 1999, filmska različica pa naj bi na velika platna prišla prihodnje leto.  

    CRUIS PREMAGAL DICAPRIA IN SANDLERJA
 
Revija Forbes je po najbolje plačanih igralkah objavila še seznam najbolje plačanih igralcev, ki so med lanskim in letošnjim majem zaslužili največ denarja. Na vrhu lestvice se je znašel Tom Cruise, ki ga trenutno lahko vidimo v filmu Rock za vse čase, v enem letu pa je zaslužil 75 milijonov dolarjev. Decembra pa ga bomo lahko gledali v kriminalni drami Jack Reacher, v kateri igra antijunaka, ki je večji del svojega življenja preživel v tujini. Ko se vrne v ZDA, se potepa po različnih državah in zapleta v kriminalne zgodbe. Največjo zaslugo za Tomovo uvrstitev na prvo mesto lestvice gre pripisati predvsem filmu Misija: Nemogoče – Protokol duh, ki je v svetovno blagajno doprinesel več kot 700 milijonov dolarjev. 50-letni igralec je z vrha lestvice izpodrinil lanskoletnega zmagovalca, igralca Leonarda DiCapria, ki si drugo mesto deli z Adamom Sandlerjem. Zvezdnika sta v letu dni zaslužila pol manj kot Tom, in sicer okoli 37 milijonov dolarjev.
Z le malo več kot milijon dolarjev manj je na četrtem mestu pristal nekdanji profesionalni rokoborec Dwayne Johnson - The Rock. Eden on filmov, v katerem je nastopil, Hitri in drzni 5, je v svetovno blagajno prinesel več kot 500 milijonov dolarjev. Ben Stiller, ki mu ležijo vloge v komedijah, je s 33 milijoni dolarjev pristal na petem mestu, britanski komik in igralec Sacha Baron Cohen - trenutno nas v kinematografih zabava kot Diktator, pa je zaslužil okoli 30 milijonov dolarjev, kar ga uvršča na šesto mesto. Približno toliko kot Cohen sta zaslužila tudi Johnny Depp in Will Smith, slednjega še vedno lahko vidimo v filmu Možje v črnem 3, kar ju uvršča na sedmo oziroma osmo mesto. Na devetem mestu je po zaslugi filmov Tihotapci in Borec pristal Mark Wahlberg, v enem letu pa je zaslužil 27 milijonov dolarjev. Na repu lestvice sta se znašla zvezdnika vampirske sage Twilight, Taylor Lautner in Robert Pattinson, ki sta bogatejša za 26,5 milijonov dolarjev.
EPIČNO V HOTELU TRANSILVANIJA

Jeseni si bomo lahko ogledali animirano komedijo v 3D-tehniki z naslovom Hotel Transilvanija režiserja Genndyja Tartakovskega, ustvarjalca risank Dexterjev laboratorij in Samuraj Jack ter prihajajočega animiranega filma o Popaju. Zgodba se bo dogajala v prestižnem Hotelu Transilvanija grofa Drakule (Adam Sandler), ki je že od davnega leta 1898 rezerviran izključno za pošasti. Na 118. rojstni dan Drakulove hčerke Mavis (Selena Gomez) hotel obišče popolnoma navaden smrtnik Jonathan (Andy Samberg), ki se zaljubi v Drakulovo hčer, kar privede do številnih zabavnih pripetljajev. V hotelu prebivajo še Frankenstein (Kevin James), njegova žena (Fran Drescher), Quasimodo (Jon Lovitz), Volkodlak (Steve Buscemi), Mumija (Cee Lo Green) in številni drugi.   

Maja 2013
 bo na filmska platna prišel risani film Epic, v katerem bomo spremljali zgodbo o gozdni bitki med dobrim in zlim, usoda celega sveta pa leži v rokah najstnice Mary Katherine (Amanda Seyfried), govorečega polža in drugih zanimivih gozdnih bitij. Film nastaja v produkciji ustvarjalcev, ki so zakrivili uspešnici Ledena doba in Rio. Takim in drugačnim gozdnim bitjem bodo glasove posodili številni znani pevci in igralci kot so Beyoncé Knowles (Kraljica Tara), Pitbull (Bufo), Josh Hutcherson (Nod), Colin Farrell (Ronin), Jason Sudeikis (Bomba), Aziz Ansari (Mub), Johnny Knoxville (Mandrake) in Steven Tyler (Nim Galuu). 
AVATAR ŠE TRIKRAT NA FILMSKEM PLATNU?

James Cameron
naj bi načrtoval snemanje še treh delov o modrih prebivalcih planeta Pandora in ne dveh, kot je bilo prvotno rečeno. Snemanja nadaljevanj naj bi se začelo že jesni, v medijih pa se pojavljajo ugibanja, da bodo prihajajoči trije filmi premiero doživeli v treh zaporednih letih, prvo od nadaljevanj pa naj bi luč sveta ugledalo šele leta 2016. Cameron je v enem od intervjujev razkril, da se bo najverjetneje s filmi Avatar ukvarjal do konca svoje kariere in da bo pri drugih filmih sodeloval le kot producent. V preteklosti je namignil tudi, da naj bi se drugi film dogajal na drugem planetu, a v istem osončju kot Pandora in da bo mogoče raziskoval globine tamkajšnjih oceanov.
V vseh treh delih bo nastopila tudi Sigourney Weaver, pa čeprav je njej lik na koncu prvega dela filma umrl: "Jim pravi, da v znanstveni fantastiki nihče ne umre," je povedala igralka, ki ji filmska nadaljevanja niso tuja. Igralka se je namreč uveljavila z vlogo v filmu Osmi potnik - kot Ellen Ripley pa bila prisotna tudi v njegovih treh nadaljevanjih.
Avatar je v blagajne prinesel skoraj 2,8 milijarde dolarjev, s čimer si je prislužil naslov najbolj dobičkonosnega filma vseh časov. S 16,6 milijonov prenosov s torrentovih spletnih strani je postal tudi največkrat piratsko skopiran film leta 2010. James Cameron in korporacija Disney pa bosta v parku Walt Disney World na Floridi do leta 2013 zgradila deželo Avatar, ki jo bo sestavljalo več lokacij, likov in zgodb, ki jih bo mogoče raziskati. Kasneje naj bi dežele Avatarja zgradili tudi v drugih Disneyjevih parkih.
  
  VAMPIRKA NAJBOLJE PLAČANA IGRALKA

Revija Forbes je objavila seznam igralk, ki so v enem letu s svojimi vlogami zaslužile največ denarja. Na prvem mestu se je znašla zvezdnica vampirske sage Twilight Kristen Stewart. Za prvi del Somrak je dobila le 800 tisoč dolarjev honorarja, ob izjemnem uspehu franšize pa so morali ustvarjalci precej bolj odpreti denarnico. Zamenjati je niso mogli, saj bi se oboževalci vampirske sage uprli, zato si je za zadnja filma izborila honorar v višini 12,5 milijona dolarjev (na film), pripada pa ji tudi nekaj odstotkov od končnega zaslužka. Njena soigralca Robert Pattinson in Taylor Lautner sta prejela enako vsoto, a Kristen je v primerjavi z njima zaradi uspešnice Sneguljčica in lovec zaslužila več – med majem 2011 in majem 2012 je po oceni ameriške revije postala bogatejša za 34,5 milijona dolarjev.
Na drugo mesto se je uvrstila Cameron Diaz, ki ji je veliki met uspel s presenetljivo uspešno Hudo učiteljico. Čeprav film ustvarjalcem z 216 milijoni dolarjev ni prinesel astronomskega zaslužka, je stal le 20 milijonov dolarjev, Diazova pa je potegnila pravo potezo, ko se je z začasnimi delodajalci dogovorila, da ji bo pripadel kar zajeten kos končnega zaslužka. Skupaj z zaslužkoma pri filmih Kaj pričakovati, ko pričakuješ in Zeleni sršen je med lanskim in letošnjim majem postala bogatejša za 34 milijonov dolarjev.
Na tretjem mestu se je s 25 milijoni dolarjev znašla Sandra Bullock, ki smo jo lani lahko videli v filmu Ekstremno glasno in neverjetno blizu. Na četrtem mestu je Angelina Jolie, ki je zaslužila 20 milijonov dolarjev, lani pa je ponovno posodila glas tigrici v Kung fu pandi 2. Charlize Theron, ki jo trenutno lahko občudujemo v filmih Prometej ter Sneguljčica in lovec, je z 18 milijoni dolarjev pristala na petem mestu. Naslednja na lestvici je Julia Roberts, ki je v enem letu zaslužila 16 milijonov dolarjev, del tudi po zaslugi filma Zrcalce, zrcalce. 15 milijonov dolarjev je zaslužila Sarah Jessica Parker, ki smo jo lani lahko videli v filmih Le kako ji to uspe in Silvestrovo v New Yorku, kar jo uvršča na sedmo mesto Forbsove lestvice. Meryl Streep je z 12 milijoni dolarjev pristala na osmem mestu, lani pa je blestela v filmu Železna Lady. Na devetem mestu je Kristen Wiig, ki je prav tako kot njena predhodnica zaslužila 12 milijonov dolarjev, lani pa smo jo lahko opazili v filmu Dekliščina, trenutno pa jo lahko občudujemo v filmu Projekt: Otrok. Zadnje mesto na lestvici je z 11 milijoni dolarjev zaslužka zasedla Jennifer Aniston, ki smo jo pred kratkim videli v filmu Odklop, lani pa v filmih Kako se znebiti šefa? in Moja neprava žena.    
ADAM S KEIRO, GEORGE Z JULIO IN MERYL

Adam Levine
, pevec skupine Maroon 5, bo ob Keiri Knightley zaigral v drami Can a Song Save Your Life?. V muziklu Johna Carneyja, ki naj bi na filmska platna prišel prihodnje leto, bomo spremljali glavna junaka, ki se v upanju na glasbeno kariero preselita v New York. Keira bo zaigrala perspektivno glasbenico, ki se s svojim fantom, prav tako glasbenikom (Adam), preseli v Veliko jabolko, ta pa jo zapusti zaradi samostojne glasbene kariere. Keiro in njen glasbeni talent pa kmalu po tem v lokalnem baru odkrije glasbeni producent, ki ga bo upodobil Mark Ruffalo   

George Clooney
je skupaj s Grantom Heslovom podpisal pogodbo za producenta prihajajoče adaptacije temačne gledališke komedije August: Osage County avtorja Tracyja Lettsa. V filmu, ki naj bi ga začeli snemati jeseni, bo v glavnih vlogah mogoče videti oskarjevki Julio Roberts in Meryl Streep, scenarij je napisal Letts, režije pa se bo lotil John Wells. August: Osage County, ki je bila nagrajene tako s Pulitzerjevo nagrado kot tonyjem, pripoveduje temačno, zabavno, a ganljivo zgodbo o odločnih ženskah družine Weston, katerih poti se razhajajo, vse dokler jih v domačem kraju ne združi družinska kriza. Od tablet zasvojeno mati bo upodobila Meryl Streep, ki si je oskarja nazadnje prislužila za svoj portret Margaret Thatcher, najstarejšo od njenih kompleksnih hčera pa Julia Roberts, z oskarjem nagrajena za vlogo Erin Brockovich. Preostali igralci za zdaj še niso znani.    


    

ROBOCOP PRIHODNJE LETO, UMAZANI PLES NA ČAKANJU

Septembra naj bi začeli s snemanjem priredbe znanstvenofantastične uspešnice iz leta 1987 RoboCop, luč sveta pa naj bi film ugledal avgusta prihodnje leto. Hugh Laurie, ki ga poznamo po vlogi Dr. Housa, se dogovarja, da bi v remaku upodobil zlobnega in bogatega generalnega direktorja podjetja Omnicorp, ki izdela glavnega junaka RoboCopa. Če se odloči, da bo pogodbo podpisal, se bo pridružil junaku serije The Killing Joelu Kinnamnu, Samuelu L. Jacksonu in Garyju Oldmanu. Alexa Jamesa Muprhyja oziroma RoboCopa bo upodobil Joel Kinnaman, Jackson bo karizmatični medijski mogotec, Oldman pa znanstvenik, ki pomaga pri oživitvi kiborga. Ženo Alexa, ki v originalnem filmu postane robot, potem ko ga ubije tolpa kriminalcev, pa naj bi upodobila Abbie Cornish.  

Produkcijska hiša Lionsgate je remake Umazanega plesa (Dirty dancing) postavila na čakanje, tako da zagotovo ne bo predstavljen junija 2013, kot je bilo sprva napovedano. Pojavile naj bi se namreč določene težave z izbiro igralcev. Za glavni vlogi naj bi bili testirani Lea Michele in Nikki Yanofsky ter Luke Grime, Justin Gaston in Derek Hough, a se še ne ve, ali bo kdo od njih upodobil sodobna Baby in Johnnyja, ki sta jih v originalu upodobila Jennifer Gray in Patrick Swayze. Film naj bi režiral Kenny Ortega, koreografa originalnega Umazanega plesa iz leta 1987.     

NAJVEČ ZLATIH POKOVK ZA IGRE LAKOTE

Minuli konec tedna so v Gibson amfiteatru v Los Angelesu podelili 21. MTV Movie Awards, ki jih je v svojem šaljivem načinu vodil britanski komik Russel Brand. Največ nagrad je prejel film Igre lakote: Arena smrti, in sicer sta bila za najboljšega moškega igralca in najboljšo žensko igralko proglašena Josh Hutcherson in Jennifer Lawrence. Njun spopad z Alexandrom Ludwigom je bil izbran za najboljši pretep, Elizabeth Banks pa je v omenjenem filmu doživela najboljšo preobrazbo. Jennifer Aniston je prejela nagrado za najboljšo negativko v filmu, in sicer za vlogo v komediji Kako se znebiti šefa?, Robert Pattinson in Kristen Stewart pa sta domov odnesla zlato pokovko za najboljši poljub v filmu Somrak saga: Jutranja zarja - 1. del. Najboljša igralska zasedba so postali igralci v filmu Harry Potter in Svetinje smrti – 2. del, film leta pa je postala Somrak saga: Jutranja zarja - 1. del. Melissa McCarthy je za vlogo v Dekliščini prejela nagrado za najboljši komični nastop, novinka leta pa je postala Shailene Woodley v PotomcihNajboljšo glasbo je zakrivil dvojec LMFAO, nagrado generacij pa je za več kot trideset let dolgo igralsko kariero prejel Johnny Depp.
Poleg zlatih pokovk in šal je večer minil tudi v znamenju številnih glasbenih nastopov - oder so zavzeli Wiz Khalifa, Janelle Monae s skupino Fun in skupina The Black Keys, kateri se je pridružil Johnny Depp. Za popestritev sta poskrbela tudi Channing Tatum in Matthew McConaughey, ki sta žensko občinstvo ogrela z zapeljivimi gibi in vročimi telesi, ki jih bomo kmalu lahko videli v filmu Magic Mike.
    
 RYAN BO HIGHLANDER, BRADLEY PISATELJ IN ORLANDO ZDRAVNIK

Ryan Reynolds
naj bi upodobil nesmrtnega škotskega bojevnika Connorja MacLeoda alias Highlanderja, ki ga je leta 1986 v izvirniku upodobil francoski igralec Christopher Lambert. V njem pa je nastopil tudi škotski igralec Sean Connery, režiral ga je Russell Mulcahy, nekaj skladb za film pa je bilo delo zasedbe Queen. Film v ZDA ni bil najbolje sprejet, v Evropi pa je dosegel status kultne klasike. O  novi različici se govori že od leta 2008, ko je Summit Entertainment (zdaj Lionsgate-Summit) kupil pravice za snemanje. Film, ki naj bi izšel leta 2014, bo režiral Juan Carlos Fresnadillo.

Bradley Cooper 
se je dobro znašel v vlogi o pisatelju, ki si prilasti delo drugega pisatelja. Film The Words v ospredje postavlja Roryja, ki želi uspeti kot pisatelj, vendar njegove zgodbe nikoli niso dovolj dobre, da bi jih založniki objavili. Pisatelj se znajde v ustvarjalni krizi, čeprav njegovo življenje osvetljuje simpatična Dora, ki jo igra Zoe Saldana. Zaradi pomanjkanja denarja se Rory v bitki za preživetje odloči, da bo ukradel delo drugega pisatelja in ga predstavil kot svojega. Z njim sicer zaslovi, vendar ga zaradi kraje razjeda občutek krivde. Poleg Cooperja, ki se je v vlogi pisatelja znašel že v filmu Odklenjen, in Saldane se v filmu pojavijo še Olivia Wilde, Jeremy Irons in Dennis Quaid

Orlando Bloom v filmu The Good Doctor igra zdravnika, ki je obseden z bolnico. Orlanda tokrat spoznamo v malce drugačni vlogi, kot smo ga vajeni - zapomnili smo si ga po vlogah v Gospodarju prstanov in Piratov s Karibov. Igra zdravnika Martina Blaka, ki se preveč približa svoji mladi pacientki Diane. Namesto da bi jo zdravil, Martin njeno bolezen namenoma podaljšuje, saj je tako lahko vsak dan v njeni bližini. Diane je upodobila mlada Riley Keough, hčerka Lise Marie Presley in vnukinja Elvisa Presleyja. Film, ki ga je po scenariju Johna Enboma režiral Lance Daly, bo na velika platna prišel konec avgusta.

   RUSSEL BRAND BO VODIL MTV-JEVE FILMSKE NAGRADE

Britanski igralec in komik Russel Brand se vrača na MTV-jeve odre, saj bo povezoval MTV Movie Awards. Podelitev bo potekala 3. junija v Gibson amfiteatru v Kaliforniji. Po Brandovih besedah naj bi bila podelitev bolj impresivna od filma Maščevalci, ki se trenutno vrti v naših kinematografih. 36-letni zvezdnik filmov Arthur, Rock of ages in Superžur je leta 2008 in 2009 povezoval MTV-jeve nagrade Video Music Awards, prvič pa bo s svojim humorjem popestril podelitev nagrad za najboljše filmske dosežke leta. Pri tem imajo pomembno vlogo gledalci in gledalke, saj najboljše filmske izdelke prek spletnega glasovanja izbirajo prav oni. Največ nominacij, kar osem, sta prejela filma Igre lakote: Arena smrti in Dekliščina. Kipce pokovke pa bodo med drugimi podeljevali Emma Stone, Charlize Theron, Mila Kunis, Kristen Stewart, Mark Wahlberg, Michael Fassbender, Andrew Garfield in Chris Hemsworth.
Nekaj nominirancev si lahko ogledate spodaj, preostale pa tukaj:

- Najbolši film: Dekliščina, Harry Potter in Svetinje smrti, 2. del, Služkinje, Igre lakote: Arena smrti in Somrak saga: Jutranja zarja, 1. del
- Najboljša ženska vloga: Emma Stone (Ta nora ljubezen), Emma Watson (Harry Potter in Svetinje smrti, 2. del), Jennifer Lawrence (Igre lakote: Arena smrti), Kristen Wiig (Dekliščina) in Rooney Mara (Dekle z zmajskim tatujem) 
- Najboljša moška vloga: Channing Tatum (Zaobljuba ljubezni), Daniel Radcliffe (Harry Potter in Svetinje smrti, 2. del), Joseph Gordon-Levitt (50/50), Josh Hutcherson (Igre lakote: Arena smrti) in Ryan Gosling (Drive)
- Najboljša komična vloga: Jonah Hill (21 Jump Street: Mladenič v modrem), Kristen Wiig (Dekliščina), Melissa McCarthy (Dekliščina), Oliver Cooper (Projekt X) in Zach Galifianakis (Prekrokana noč 2)
- Najbolj prodoren nastop: Ella Fanning (Super 8), Liam Hemsworth (Igre lakote: Arena smrti), Melissa McCarthy (Dekliščina), Rooney Mara (Dekle z zmajskim tatujem) in Shailene Woodley (Potomci)  
     
MAFIJSKI ŠEFI, POLICISTI IN MORILCI

Jesni bo premiera kriminalne drame Gangster Squad, ki temelji na resnični zgodbi losangeleškega predstavnika judovske mafije, Mickeyja Cohena. Zgodba se začne, ko se v Las Angeles preseli v Brooklynu rojeni mafijski šef Mickey Cohen (Sean Penn), čigar umazane lovke sežejo vse do Chicaga. Zloglasni mafijec nadzoruje celo policijo in politike, vse dokler se mu ne zoperstavita trmasta policista John O'Mara (Josh Brolin) in Jerry Wooters (Ryan Gosling). Pripoved boja med losangeleško policijo in mafijo je postavljena v štirideseta in petdeseta leta 20. stoletja, igralsko zasedbo pa dopolnjujeta Nick Nolte in Emma Stone. Režiser filma je Ruben Fleischer, ki smo si ga zapomnili po filmu Dobrodošli v deželi zombijev.

Matthew McConaughey, ki je znan predvsem po vlogah v komedijah, se je tokrat preizkusil v resnejši vlogi. V filmu Killer Joe je upodobil dallaškega policista, v prostem času pa plačanega morilca, Joeja Cooperja. Dvaindvajsetletni Chris (Emile Hirsch) po spletu okoliščin šefu mamilarske mafije dolguje ogromno vsoto denarja, zato želi najeti Joeja, da bi ubil njegovo zlobno mamo. Njeno življenjsko zavarovanje bi mu prineslo 50.000 dolarjev, s čimer bi odplačal dolgove. Pri načrtu se zatakne, ko želi Joe plačilo vnaprej. Ker drugače ne gre, si za jamstvo prilasti Chrisovo sestro (Juno Temple), s katero razvije nenavadno vez. V filmu je mogoče videti še Thomasa Hadena Churcha (Kupili smo živalski vrt) in Gino Gershon (Brez obraza). Zgodba temelji na gledališki igri s tonyjem nagrajenega Tracyja Lettsa, film pa je režiral William Friedkin (The hunted, Rules of engagement).      

ARNIE IN SETH Z NOVIMI PROJEKTI

Nekdanji kalifornijski guverner in zvezdnik akcijskih filmov Arnold Schwarzenegger se s polno paro vrača na filmsko sceno. Pred kratkim je podpisal pogodbo za triler z naslovom Ten, ki ga bo režiral producent oz. scenarist filmov Dan za trening in S.W.A.T., David Ayer. Film bo pripovedoval zgodbo elitne ekipe ameriške agencije za nadzor nad mamili (DEA), ki se bojuje proti najnevarnejšim svetovnim preprodajalskim kartelom, obenem pa se nezakonito ukvarja s krajami milijonskih vsot denarja. Člani ekipe so prepričan, da za njihovo nezakonito dejavnost ne ve nihče – vse dokler jih enega za drugim nekdo ne začne "odstranjevati". Scenarij je napisal Skip Woods, scenarist filmov Možje X na začetku: Wolverine in A Good Day to Die Hard, ki v kinematografe prihaja prihodnje leto.
Poleg tega bo Arnie ob Bruceu Willisu in Sylvestru Stallonu nastopil v drugem delu akcije Plačanci, naslednje leto pa v kriminalnem trilerju The Last Stand. S Stallonom bosta združila moči tudi v znanstvenofantastični akciji The Tomb, z Dannyjem DeVitom pa naj bi se na platno vrnila kot brata - v filmu Trojčki se jima bo pridružil še Eddie Murphy.
      

Igralec Seth Rogen, ki se ga spomnimo po vlogah v filmih Komiki, Ananas ekspres, Zeleni sršenNapumpana, Superhudo, snema svoj režijski prvenec End of the world, za katerega je zbral zvezdniško zasedbo. V njem bodo nastopili James Franco, Jonah Hill, Jason Segel in Danny McBride, pridružila pa se jim je tudi zvezda iz filmov o Harryju Potterju Emma Watson. Po poročanju filmske revije Variety, igralci v filmu nastopajo kar v vlogi njih samih. Zgodba filma pripoveduje o igralcih, ki so zbrani v hiši Jamesa Franca v Los Angelesu, medtem ko se zunaj dogaja apokalipsa. Rogenu je pri pisanju scenarija pomagal Evan Goldberg, s katerim sta že sodelovala pri filmih Zeleni sršen, Ananas ekspres in Superhudo.
O LOVU NA SADAMA HUSEINA, TARZANU IN WALL STREETU

Robert Pattinson, nepozabni vampir Edward iz sage Somrak, je sprejel vlogo v filmu Mission: Blacklist. Film temelji na življenjski zgodbi Erica Maddoxa, vojaškega zasliševalca, ki je pomagal pri organiziranju in usklajevanju akcije, ki je decembra 2003 pripeljala do aretacije Sadama Huseina. Scenarij je napisal Erik Jendresen, film, ki bo posnet v slogu napetega psihološkega trilerja, pa bo režiral Jean-Stéphane Sauvaire.    

Pattinsonov soigralec iz vampirske sage, Kellan Lutz, ki je upodobil Emmeta Cullena, bo zaigral v naslovni vlogi v filmu o Tarzanu, ki bo posnet v 3D tehniki. Tarzan, o katerem so bili posneti številni filmi, je junak iz knjižne uspešnice ameriškega pisatelja Edgarja Ricea Burrougsa. Poleg Lutza bo v filmu zaigrala Spencer Locke v vlogi Tarzanove partnerice Jane, ki je igrala v serijah Vampirski dnevniki in Na kraju zločina ter v nekaterih filmih. Film bo režiral Reinhard Klooss, ki je skupaj z Yoni Brenner in Jessico Postigo avtor scenarija.

Leonardo DiCaprio in Jonah Hill bosta nastopila v filmu The Wolf Of Wall Street režiserja Martina Scorseseja. Film bo posnet po istoimenski knjigi Jordana Belforta, v kateri Belfort opisuje razkošno, a naporno življenje, ki ga je živel kot borzni posrednik v devetdesetih letih v New Yorku. Ustanovil je borzno posredniško hišo Stratton Oakmont, živel na veliki nogi, se zabaval, zapadel v odvisnost od drog, hkrati pa zaradi goljufije pristal tudi v zaporu. V glavni vlogi bomo videli DiCapria, Hill pa naj bi upodobil Dannyja Borusha, dobrega prijatelja protagonista Belforta. Scenarij pa je po knjižni predlogi napisal Terence Winter, ustvarjalec televizijske uspešnice Boardwalk Empire in izvršni producent Sopranovih.     
  
 

    

MARK BO AVON MAN, TAYLOR JONI, JADEN PA BOY NOBODY

Igralec Mark Wahlberg bo produciral film Avon Man, ki na začetek snemanja čaka že dve leti, v filmu pa naj bi tudi zaigral. Poleg njega bosta film producirala še Gary Foster in John Palermo, scenarij, ki ga je prvotno napisal Kevin Bisch, pa bo za to različico filma priredil Michael McCullers. Komedija Avon Man govori o prodajalcu avtomobilov, ki ga delodajalec odpusti, zato je prisiljen sprejeti vsakršno delo. Ker je obupan in se njegovi računi kopičijo, sprejme delo, ki vključuje prodajanje kozmetike od vrat do vrat. Ko ugotovi, da je za to nadarjen, poskuša za prodajanje kozmetike navdušiti tudi druge nezaposlene prebivalce mesta.

Country pevka Taylor Swift naj bi na filmskem platnu upodobila legendarno kantavtorico Joni Mitchell. Swifotva sicer še ni prejela uradne ponudbe za vlogo, a jo mediji že nekaj časa povezujejo s tem projektom. Film bo posnet po biografiji Girls Like Us pisateljice Sheile Weller, ki govori o življenju in glasbenih karierah Joni Mitchell, Carly Simon in Carole King. Swiftova, ki je postala največja glasbena zaslužkarica lanskega leta, do zdaj še ni imela večje filmske vloge, nastopila je v filmu Valentine's Day in posodila glas v animiranem filmu Lorax. Girls Like Us bo po scenariju Johna Saylesa režirala Katie Jacobs.

Mladi Jaden Smith, sin slavnega Willa Smitha,se dogovarja za vlogo v filmu Boy Nobody, ki bo posnet po istoimenski knjižni predlogi. Studio Sony Pictures želi slediti uspehu studia Lionsgate, saj je njegov film Igre lakote trenutno eden najbolj priljubljenih filmov, v katerem so se izkazali predvsem mladi igralci. Studio se zato že dogovarja z avtorjem knjige Boy Nobody Allenom Zadoffom za odkup filmskih pravic, čeprav bo knjiga izdana šele prihodnjo spomlad. Ta govori o najstniku, ki ga izurijo, da ubija, ob tem pa ne pokaže nobenih čustev.  
DJANGO UNCHAINED Z ZVEZDNIŠKO ZASEDBO

Quentin Tarantino, režiser težko pričakovanega filma Django Unchained, je razkril vsebino vesterna in zvezdniška imena, ki v njem nastopajo. Določene podrobnosti o filmu so že lani razkrili blogerji, sedaj pa je nekaj več o filmu povedal tudi režiser. Zgodba filma je postavljena v obdobje suženjstva tik pred civilno vojno. V filmu spremljamo lovca na glave, v Nemčiji rojenega zdravnika Kinga Shultza, ki iz dolgoletnega suženjstva ovobodi temnopoltega Djanga. V zameno za pomoč pri iskanju zloglasne morilske bande mu Shultz obljubi, da bo rešil tudi njegovo ženo. Glavna vloga Djanga pripada Jamieju Foxxu, Shultza pa upodoblja Christoph Waltz. Djanga in Shultza bo pot med iskanjem morilske bande vodila tudi na plantažo Calvina Candieja, ki ga igra Leonardo DiCaprio. Na njegovi posesti sužnje nadzoruje grobi Ace Woody, ki ga upodablja Kurt Russel. Poleg omenjenih v filmu igrajo še Kerry Washington, Samuel L. Jackson, Sacha Baron Cohen in Don Johnson. Film so začeli snemati januarja v Kaliforniji, filmska karavana pa se je nato preselila še v Wyoming in Louisiano. Film naj bi v kinematografe prišel 25. decembra 2012
PONOVNO SKUPAJ NA PLATNU: KRISTEN IN ROBERT TER ANGELINA IN BRAD

Kristen Stewart
in Robert Pattinson ne bosta zaigrala skupaj v novem filmu, ampak ju je režiser Bill Condon poklical na set v Vancouver, saj so morali ponovno posneti določene prizore iz drugega dela Jutranje zarje. Condon namreč ni bil zadovoljen z nekaterimi prizori, zato sta se morala med drugimi tudi glavna zvezdnika ponovno udeležiti snemanja. Oboževalcem zagotavlja, da niso snemali novih prizorov, ampak so morali v že posnete prizore zaradi tehničnih težav vnesti nekaj manjših sprememb. Premiera drugega dela zadnjega filma vampirske sage Somrak bo 16. novembra.
Ponovno naj bi se skupaj na velikem platnu pojavila Angelina Jolie in Brad Pitt, pa čeprav sta po filmu Gospod in gospa Smith zatrdila, da je bilo to njuno prvo in zadnje filmsko sodelovanje. Gre za film The Counsellor, v katerem je Brad vlogo že dobil, Angelina pa se za stransko vlogo še dogovarja. Zgodba govori o spoštovanem odvetniku, ki zapade v preprodajanje drog in ne najde izhoda. "Bistvo zgodbe je, da se ne smeš igrati s hudičem in da se ni dobro igrati z drogami," je povedal režiser Ridley Scott. Film, v katerem bo zaigral tudi Javier Bardem, bodo začeli snemati že čez nekaj mesecev.  
JENNIFER BO PROSTITUTKA, ANGELINA PA ČAROVNICA

Jennifer Aniston
naj bi zaigrala v filmu We're the Millers, v katerem bo upodobila lažno ženo preprodajalca drog, ki je v resnici prostitutka. Njenega moža bo odigral Jason Sudeikis, katerega lik namerava v filmu s pomočjo lažne družinetihotapiti marihuanoiz Mehike v ZDA. Ni pa še znano, kdo bo zaigral lažnega otroka, mladoletna delinkventa. Scenarij sta napisala Steve Faber in Bob Fisher, film pa naj bi režiral igralec, scenarist in režiser Rawson Marshall Thurber. Jennifer in Jason sta že sodelovala v komediji Kako se znebiti šefa? (Horrible Bosses) in v akcijski romantični komediji Lovec na glave (The Bounty Hunter).
Angelina Jolie bo v celovečernem igranem filmu z naslovom Maleficient odigrala glavno vlogo. Upodobila bo zlobno čarovnico, ki je preklela princeso Auroro, ker ni bila povabljena na njen krst. Tako se je ta na svoj 16. rojstni dan zbodla s kolovratom in utonila v stoletni sen, dokler je s poljubom ni prebudil princ Filip. Gre za zgodbo o Trnuljčici, filma pa ne bo neposredna priredba pravljice, saj bo v ospredju zgodbe zlobna čarovnica Maleficient. Princeso Auroro oziroma Trnuljčico naj bi upodobila Ella Fanning, njenega očeta Stefana pa Jude LawRežijo filma, ki bo okrepljen z računalniškimi animacijami, je prevzel režiser Robert Stromberg, producent filma pa bo Joe Roth. Film bodo premierno predvajal 14. marca 2014
PO DVOJČKIH SEDAJ ŠE ZAPOZNELI TROJČKI

Pred časom smo pisali, da bo film Butec in Butec dobil nadaljavenje, v glavnih vlogah pa bosta, tako kot v originalu, nastopila Jim Carry in Jeff Daniels. Potrjeno je, da bo svoje nadaljevanje dobil tudi film Dvojčka (Twins) iz leta 1988, v katerem sta vizualno nenavadna brata dvojčka odigrala Danny DeVito in Arnold Schwarzenegger. V nadaljevanju, ki se bo imenoval Trojčki (Triplets), bosta glavna junaka dobila še enega brata, ki ga bo odigral Eddie Murphy. Scenarij sicer še ni napisan, se pa k projektu kot producent vrača režiser prvega dela Ivan Reitman. Na idejo o nadaljevanju filma je prišel sam Schwarzenegger, svojo zamisel pa je pojasnil: "Dodal bi nekoga, kot je Eddie Murphy, da bi se ljudje spraševali: 'Kako je kaj takega sploh biološko mogoče? Ni 'šans'! In potem bi mi to na neki način razložili. Glede na to, kaj vemo o Murphyju (torej, da je temnopolt, op. n.), bi bilo to neznansko smešno." Od prejšnjega tedna naprej je tudi uradno potrjeno, da se je Eddie projektu pridružil. Kdaj točno bo film prišel na filmska platna, še ni znano.

O tretjem delu filma Izganjalci duhov (Ghostbusters) - prva dva so posneli v osemdesetih, se je šušljalo že nekaj let nazaj, vendar pa nadaljevanja sedaj ne bodo posneli, saj naj bi Bill Murray sodelovanje pri nadaljevanju po premisleku zavrnil.
WHITNEY V ISKRICAH

Izšel je trailer za film Sparkle (Iskrica), v katerem je vlogo Emme Williams, matere samohranilke, ki ima tri hčere, odigrala pokojna Whitney Houston. Njene hčerke želijo prodreti na glasbeno sceno, zato skupaj ustanovijo pevsko skupino. V vlogah sester so nastopile Jordin Sparks, Tika Sumpter in Carmen Ejogo. Moške vloge so prevzeli Mike Epps, pevec Cee-Lo in Derek Luke. Film, za katerega je Houstonova prispevala tudi glasbo, naj bi na velika platna prišel 17. avgusta. Houstonova je bila tudi izvršna producentka filma, s katerim naj bi se pevka in igralka, ki se je borila z odvisnostjo od drog in alkohola, vrnila na sceno. "Bila je zdrava, srečna, ves dan je bila na prizorišču snemanja,"je dejala producentka Debra Martin Chase. Houstonova si je za snemanje filma, ki so ga posneli v Detroitu, prizadevala 12 let, končali pa so ga tik pred njeno smrtjo.

AVATAR DOBIL NADALJEVANJI, TITANIK PA LEPOTNE POPRAVKE

Avatar
naj bi prvo nadaljevanje dobil leta 2016, tretji del pa bo izšel še kakšno leto kasneje. Prvotni najavi drugega in tretjega dela sta bili za leti 2013 in 2014, vendar je producent Jon Landau pred kratkim izjavil, da je film bolj realno pričakovati čez štiri leta. Ni znano, kako bo videti drugi del znanstveno-fantastičnega spektakla ter kakšna bo zgodba o povratku na izmišljeni planet Pandoro. V glavnih vlogah prvega Avatarja sta blestela Sam Worthington in Zoe Saldana, ki ju bomo lahko gledali tudi v nadaljevanjih. Režiser najbolj dobičkonosnega filma vseh časov, James Cameron pravi, da je največ navdiha za drugi in tretji del filma našel pri mikronezijskih narodih in njihovi kulturi pri navigaciji na morju. Cameron je nad prebivalci otočij v zahodnem delu Tihega oceana navdušen, saj po odprtem morju plujejo brez vsake pomoči instrumentov, ki bi jih usmerjali.

Pred kratkim je na velika platna ponovno prišel drugi najbolj dobičkonosen film, Titanik, tokrat v 3D tehniki. Novo različico je režiser James Cameron izkoristil, da je popravil vse napake, ki jih je zagrešil pri snemanju filma leta 1997. Omenil je nekaj večjih napak, kot na primer prizor, v katerem Jack (Leonardo DiCaprio) v filmu ribari – jezero namreč takrat še ni obstajalo. Razkril je tudi, da se v prizoru, kjer se Rose (Kate Winslet) spušča po stopnicah, da bi se udeležila svečane večerje, vidi njegov odsev. Največja napaka, ki jo je želel popraviti, pa naj bi bil prizor potopa Titanika. Čezoceanka je namreč nekaj časa nepremično stala, ne pa pod kotom 90 stopinj, kot so prikazali v filmu.
PRIHAJA DIKTATOR

Sacha Baron Cohen
bo maja na velika platna lansiral nov lik, tokrat gre za Diktatorja oziroma generala Aladeena. Četrti film britanskega igralca pripoveduje zgodbo komičnega, vendar neusmiljenega diktatorja namišljene države z Bližnjega vzhoda, ki v želji, da se njegova država ne bi nikoli demokratizirala, tvega celo svoje življenje. Odpravi se na sestanek v pisarno Združenih narodov, na katerem ugotovi, da ga je zamenjal neki nepomembni pastir. Glavni junak se v filmu tudi zaljubi, in sicer v lastnico trgovine z organsko pridelano hrano (Anna Faris).

Cohen je nase opozoril z namišljenim gangsterskim likom Ali G-jem, ki sta mu sledila kazahstanski novinar Borat in avstrijski homoseksualni modni poročevalec Brüno. Tokratna parodija, po katerih je Cohen tudi najbolj znan, se malce razlikuje od prejšnjih treh, saj je v njem mogoče videti več znanih igralcev - Megan Fox, Ben Kingsley, John C Reilly, J.B. Smoove, zaznamuje ga bolj kakovostna filmska produkcija, hkrati pa zgodba ni tako močno osredotočena le na lik Barona Cohena, kar je bilo značilno v preteklosti. Film je navdihnil roman Zaziba in kralj (Zabibah and the King), ki naj bi ga napisal pokojni iraški diktator Sadam Husein. Scenarij so spisali scenaristi, ki so stali za uspešno televizijsko nadaljevanko Seinfeld, režijsko taktirko bo tako kot pri Boratu in Brüno prevzel Larry Charles, produkcijsko pa Scott Rudin in Sacha Baron Cohen.
FILMI, KI SO PRINESLI MILIJONE DOLARJEV IZGUBE

Predstavljamo nekaj filmov, ki so se vpisali med največje filmske polomije, pa čeprav so studii pričakovali, da bodo postali uspešnice. Eden izmed takih filmov je Gigli iz leta 2003, v katerem igrata hollywoodska zvezdnika Jennifer Lopez in Ben Affleck. Film so po nekaj tednih umaknili s sporedov, kar je najkrajša življenjska doba kakega hollywoodskega blockbusterja. Trenutno se v kinemtografif vrti film John Carter: Med dvema svetovoma, za katerega pri Disneyju pričakujejo, da bo imel 200 milijonov dolarjev izgube. Največji polom lanskega leta je bil film Mars potrebuje mame (Mars needs moms), ki je bil posnet za 150 milijonov dolarjev, zaslužil pa je pičlih 39 milijonov. Kevin Costner je leta 1995 posnel film Waterloo, ki se je v filmsko zgodovino zapisal kot najslavnejši filmski polom. Nato je sledil postapokaliptični Poštar, ki je zaslužil le 17 milijonov dolarjev, medtem ko je proračun filma znašal 80 milijonov dolarjev.

Med filmi, ki so imeli več kot 100 milijonov dolarjev izgube, so komedija Town & Country (2001), The 13th Warrior (1999) in Sahara (2005) z Matthewjem McConaugheyjem in Penelope Cruz. Saharo ni pokopala velika zguba, ampak ogromen proračun – zaslužil je 119 milijonov, proračun je znašal 241 milijonov dolarjev. Eden največjih polomij je bil film The Adventures of Pluto Nash iz leta 2002, v katerem je igral Eddie Murphy. S 120 milijoni dolarji proračuna so zaslužili dobrih 7,1 milijonov dolarjev. Sledi Alamo z Dennisom Quaidom in Billyjem Bobom Thorntonom. Na neslavnem vrhu pa je Cutthroat Island iz leta 1995, ki je naredil 147 milijonov dolarjev izgube, kar ga je uvrstilo celo v Guinnessovo knjigo rekordov.
PRIHAJATA MADAGASKAR 3 IN VZPON VARUHOV

Ameriški filmski studio DreamWorks je pred kratkim razkril odlomke iz tretjega dela Madagaskarja z naslovom Europe's most wanted, katerega premiera naj bi bila 8. junija. Ponovno bomo lahko spremljali nove zabavne pustolovščine leva Aleša (Ben Stiller), zebre Martina (Chris Rock), žirafe Milka (David Schwimmer) in podvodnega konja Slavke (Jada Pinkett Smith), ki se še vedno skušajo prebiti nazaj v domači New York - tokrat z ovinkom prek Monte Carla, Londona, Rima in švicarskih Alp. Četverica se nekako prebije do igralniške meke, Monte Carla, kjer naše junake zaradi svoje izstopajoče podobe razkrijejo sredi kazinoja, zato so se prisiljeni pridružiti potujočemu cirkus. Spoznali bomo nekaj novih likov, med drugim tigra Vitalija (Bryan Cranston), morskega leva Stefana (Martin Short) in jaguarja Gio (Jessica Chastain). Ustvarjalci želijo s filmom, za katerega bo glasbo priskrbela ameriška pevka Katy Perry, požeti ravno tolikšen uspeh, kot ga je prvi iz leta 2005 in njegovo nadaljevanje iz leta 2008. Filma sta v blagajne po vsem svetu prinesla več kot milijardo ameriških dolarjev. 

DreamWorksov drugi film, Vzpon varuhov (Rise of the Guardians) v režiji Petra Ramseyja, pa naj bi v kinematografe prišel novembra. Film je nastal na podlagi knjige avtorja Williama Joycea, pripoveduje pa o hudobnem duhu Pitchu (Jude Law), ki skuje načrt, kako bo zavladal svetu. Nesmrtni varuhi - Božiček s tetovažo (Alec Baldwin), Velikonočni zajček, ki ima avstralski naglas in je poklicni pretepač (Hugh Jackman), nemi stripovski junak Sandman in samotarski Jakec Mraz (Chris Pine), morajo, če želijo zaščititi otokezdružiti moči in se mu upreti.FILMSKIH PRIJATELJEV NE BO

Uspešne in priljubljene serije Prijatelji, ki je deset let navduševala gledalce po vsem svetu, ne bodo prenesli na filmska platna. Producenti serije so prepričani, da film ne bi bil niti pol tako uspešen, kot je bila nekoč serija, zato zavračajo možnosti, da bi Prijateljisploh kadar koli prišli na velika platna. Prvi del serije se je začel  predvajati 22. septembra leta 1994, medtem ko se je zadnji del predvajal 6. maja leta 2004. Zadnji del si je samo v Ameriki ogledalo 52,46 milijona gledalcev.

Možnost snemanja filma je zavrnila tudi Jennifer Aniston, pa čeprav se je še leta 2010 strinjala, da ponovno stopi pred kamere skupaj s Courteney Cox, Liso Kudrow, Davidom Schwimmerom, Matthewom Perryjem in Mattom LeBlancom. Drugačnega mišljenja so bili producenti serije Seks v mestu, ki so posneli kar dva  istoimenska filma. Predvsem drugi del filma je bil deležen številnih negativnih ocen, saj so ga  filmski kritiki raztrgali.
Jennifer pa je tudi najbolje izkoristila slavo, ki jo je pridobila s serijo. Po končanih Prijateljih je posnela več bolj ali manj uspešnih filmov, kot so Vsemogočni Bruce, In prišla je Polly, Marley in jaz, Lovec na glave, trenutno pa jo lahko vidimo v filmu Odklop. Ostala igralska ekipe na velikih platnih ni bila tako uspešna, zato pa je Matt dobil svojo serijo Joey, Courtney pa blesti v seriji Cougar town, igrala pa je tudi v ne preveč uspešni seriji Dirt.

LEDENA DOBA 4 KMALU NA FILMSKIH PLATNIH

Premiera četrtega dela animiranega filma Ledena doba: Continental Drift bo 6. julija v Veliki Britaniji, teden dni pozneje pa še v Združenih državah Amerike. Ustvarjalci so že postregli z uradnim napovednikom, v katerem lahko vidimo, da Mannyja, Sida in Diega čakajo nove pustolovščine, kjer ne bodo manjkali niti ledenodobni pirati. Tudi tokrat bodo glavnim junakom glasove posodili nekateri že ustaljeni igralci, kot so Ray Romano (Manny), Denis Leary (Diego), John Leguizamo (Sid), Seann William Scott (Crash) in Queen Latifah (Ellie). Ekipi se bodo pridružili še novinci, kot so Nicki Minaj, Jennifer Lopez, Jeremy Renner, Nick Frost, Aziz Ansari in Alan Tudyk. Jennifer bo posodila glas Shiri, sabljezobi tigrici, ki se prikrade v srce Diega, Jeremy pa liku po imenu Gutt. Do sedaj so prvi trije deli Ledene dobe filmskih studiev 20th Century Fox in Blue Sky Studios v blagajne prinesli skoraj dve milijardi dolarjev.

IZMUZNILE SO SE JIM ...

Predstavljamo nekaj filmskih vlog, ki so ušle velikim filmskim igralcem.


- Jessica Biel je izgubila vlogo Allie ob Ryanu Goslingu v filmu Beležnica, ki jo je nato zaigrala Rachel McAdams. Zvezdnica, ki je takrat snemala Teksaški pokol z motorko, še danes obžaluje, da so jo zavrnili, saj si je te vloge močno želela.

- Bradley Cooper se je potegoval za glavno vlogo v filmu Zelena svetilka, superjunaka pa je nato zaigral Ryan Reynolds. Po Bradleyjevem mnenju so se ustvarjalci odločili prav, saj meni, da je bil Ryan popoln za vlogo.

- Svetlolasa zvezdnica Blake Lively, ki jo poznamo iz serije Opravljivka, je pred kratkim izgubila vlogo v Soderbegovem filmu Side Effects o ženski, ki se ujame v ljubezenski trikotnik. Dobila jo je Rooney Mara.

- Kate Winslet se je potegovala za vlogo v filmu Dnevnik Bridget Jones, vendar so jo producenti zavrnili, ker je bila za vlogo premlada. V dobrosrčno debeluško se je nato prelevila Renee Zellweger.

- Johnnyju Deppu je vlogo v Titanikuprevzel Leonardo DiCaprio, ki ga je vloga Jacka izstrelila med zvezde. Leonardo se je potegoval tudi za vlogo Robina v filmu Batman za vedno, ki jo je nato dobil Chris O'Donnell.

- Sandra Bullock in Julia Roberts sta vrstnici, zato ni čudno, da se večkrat potegujeta za iste vloge. Čeprav je Sandra izgubila vlogo v filmu Pobegla nevesta z Richardom Gerom, pa je dobila vlogo v filmu The blind side, ki jo je Julia zavrnila, Sandra pa je za to vlogo dobila tudi oskarja.


- Jake Gyllenhaal je bil v igri za vlogo Christiana v Moulin Rougeu, ki jo je nato odigral Ewan McGregor. Režiser Baz Luhrmann je ob tem povedal, da je bil Jake zelo blizu, saj je čudovit igralec in ima zelo lep glas.
NOVE FILMSKE USPEŠNICE NA OBZORJU

Gwyneth Paltrow
, Reese Witherspoon, Cameron Diaz in Andy Samberg bodo zaigrali v glasbeni komediji One hit wonders režiserja Ryana Murphyja, za neznano vlogo v filmu pa se dogovarja tudi Beyoncé. Pevka bo zaigrala tudi v Eastwoodovem filmu A star is born, za katerega naj bi posnela tudi soundtrack. V filmu One hit wonders bodo Paltrowova, Witherspoonova in Diazova igrale pop zvezdnice, ki so v devetdesetih letih zaslovele z enim hitom. Ker želijo ponovno zasloveti, združijo svoje moči in ustanovijo skupino.

Že omenjeni Andy Samberg bo ob Adamu Sandlerju zaigral tudi v filmu That`s my boy, ki na velika platna prihaja junija. Sandler igra nesrečnega moškega, ki poskuša znova navezati stik z odtujeno družino. S sinom, ki ga igra Samberg, želi preživeti nekaj časa ravno v tednu, ko se ta pripravlja na svojo poroko. Pri tem je zanimivo, da je Sandler v resničnem življenju le 12 let starejši od Samberga.
Vedno bolj verjetno je, da bo akcijska uspešnica Top gun, ki je bil v osemdesetih letih izstrelila Toma Cruisa med zvezde, dobila svoje nadaljevanje. Govorice o nadaljevanju so prisotne že nekaj let, realnost pa so postale, ko je sodelovanje potrdil prvotni režiser filma Tony Scott. V enem od intervjujev je Scott obljubil, da bo novi film mojstrsko delo, ki ga bo zaznamovala najnaprednejša tehnologija 21. stoletja. Cruise sodelovanja uradno še ni potrdil, je pa v preteklosti izjavil, da si želi znova upodobiti svoj več kot petindvajset let star lik Peta Mavericka Mitchella. Kakšna bo njegova vloga v nadaljevanju, pa še ni znano.
GAGA IN RIHANNA PROTI NEZEMLJANOM

Lady Gaga
bo v tretjem delu akcijske komedije Možje v črnemodigrala manjšo stransko vlogo, v  katerem svoje moči v boju proti zlobnim veseljcem ponovno združita Will Smith (agent J) in Tommy Lee Jones (agent K), Emma Thompson pa se jima bo  pridružila kot skrivna agentka. Pevka pa bo le ena izmed številnih zvezdnikov, ki bodo nastopili v filmu, saj naj bi se v njem pojavili tudi boksarska legenda Mike Tyson, Betty White in pevka Nicole Scherzinger. To bo prva filmska vloga za kontarverzo pevko, govori pa se, da naj bi se zanjo zanimal tudi režiser Quentin Tarantino, ki bi jo rad vključil v prihajajoči film Kill Bill.

Nezemljanom pa se bo po robu postavila tudi pevka Rihanna, ki bo v akcijskem znanstveno-fantastičnem filmu Battleshipupodobila mornariško častnico Raikes. Zvezdnica se bo skupaj s kolegi na bojni ladji borila proti Nezemljanom, ki so se več let skrivali na dnu oceana, zdaj pa bi radi napadli človeštvo. Poleg nje bodo v filmu, ki bo na filmska platna prišel maja, nastopili še Taylor Kitsch, Brooklyn Decker, Alexander Skarsgård in Liam Neeson. Rihanna je med snemanjem filma zelo uživala, pohvalil pa jo je tudi režiser Peter Berg, ki meni, da je pevka svojo vlogo, kljub zahtevnosti, odigrala odlično.
11 MALIN ZA ADAMA SANDLERJA

Igralec Adam Sandler je prejel rekordnih 11 nominacij za zlate maline, ki jih podeljujejo za najslabše filme in igralske stvaritve v filmski produkciji Hollywooda. Nominacije so letos prvič objavili na predvečer podelitve oskarjev, podelili pa jih bodo na dan norcev, 1. aprila. Sandlerse je med nominiranci za verjetno najmanj zaželene nagrade v igralskem svetu znašel kot scenarist, producent in igralec v treh filmih minulega leta - Jack in Jill, Bucky Larson: Born to Be a Star in Moja neprava ženaKomedija Jack in Jill, v kateri Sandler sodeluje kot producent, scenarist, igra pa tudi glavno žensko in moško vlogo, je nominiran za kar 12 malin, med drugimi tudi za najslabši film. Pojavljajo pa se ugibanja, ali bo imel igralec toliko poguma, da bo v primeru, če zmaga, maline tudi osebno prevzel. Ostali nominiranci za najslabši film so Bucky Larson: Born to Be a Star, Silvestrovo v New Yorku, Transformerji 3in Somrak saga: Jutranja zarja - 1. del.

JOHN McCLANE KONČNO DOBIL SINA

Pred časom smo na našem portalu objavili novico, da filmska hiša 20th Century Fox išče igralca, ki bo v petem delu franšize Umri pokončno upodobil Johna McClana mlajšega. Za vlogo so se potegovali številni znani igralci,ustvarjalci pa so se odločili za dokaj neznanega avstralskega igralca Jaia Courtneyja,ki ga televizijski gledalci poznajo kot Varra v zgodovinski nanizanki Spartak: Kri in pesek. Courtney se bo Bruceu Willisu pridružil aprila, ko se bo snemanje filma A good day to die hard začelo, na platnih pa bo akcijo mogoče videti prihodnje leto na valentinovo. Ustvarjalci filma celotnega scenarija še nimajo v rokah, znano pa naj bi bilo, da se bosta oče in sin potikala po Moskvi, kjer se bosta s skupnimi močmi borila proti terorizmu in za demokracijo. Glavnega negativca, ki ga najdemo v vseh delih serije filmov Umri pokončno, pa naj bi upodobil britanski igralec Patrick Stewart. Prvi film so posneli leta 1988, zaradi velikega uspeha pa so mu sledili še trije, zadnjega so posneli leta 2007. Peti del bo režiral John Moor.
JENNIFER KOT WHITNEY, MERYL IN JULIA KOT MATI IN HČI

Jennifer Hudson
gre so stopinjah svoje vzornice, pokojne pevke Whitney Houston, saj se dogovarja za vlogo v priredbi filma Telesni stražar, v katerem je leta 1992 poleg Whitney zaigral tudi Kevin Costner. Jennifer se je Whitney poklonila že na Grammyjih, ko je zapela njeno največjo uspešnico I will always love you, sedaj pa bi se ji rada poklonila tudi z glavno vlogo v priredbi omenjenega filma. Svoje igralske sposobnosti je pokazala leta 2006 v filmu Dreamgirls, saj je za vlogo glavne pevke Effie White prejela oskarja.

Meryl Streep in Julia Roberts bosta prevzeli glavni vlogi v tragikomični družinski sagi August: Osage County. Streepovabo v filmu o zlorabi drog, samomoru, rasizmu, družinskih in zakonskih težavah upodobila od tablet odvisno mater Violet, Robertsovapa njeno hčer Barbaro. Kot predloga za film bo služila nagrajena gledališka igra August: Osage County, pod katero se podpisuje Tracey Letts. Film bodo začeli snemati jeseni, režirala pa ga bo John Wells.
NAOMI BO PRINCESA, EMMA LEPOTICA, OPRAH PA ŽENA BUTLERJA

Naomi Watts
, ki se jo med drugimi zaigrala v filmih 21 Gramov in King Kong, bo na velikem platnu upodobila princeso Diano. Film Caught in flight, ki bo prikazoval zadnji dve leti Dianinega življenja, bodo začeli snemati še v tem letu. Film bo režiral nemški režiser Oliver Hirschbiegel, glavna zgodba pa bo govorila o ljubezenski aferi med Diano in kirurgom Hasnatom Khanom, ki naj bi bil ljubezen njenega življenja.

Emma Watson, ki je zaslovela z vlogo Hermione v filmih o Harry Potterju, je dobila ponudbo za glavno vlogo v filmski priredbi pravljice Lepotica in zver, ki jo bo režiral Guillermo Del Toro. Film se ne bo imenoval Lepotica in zver, temveč le Zver, za vlogo lepotice Belle pa naj bi bila po režiserjevem mnenju najbolj primerna prav Emma. Druge podrobnosti o filmu za enkrat še niso znane.
Oprah Winfrey razmišlja o vrnitvi na filmska platna, saj je dobila ponudbo za vlogo v filmu The Butler režiserja Leeja Danielsa. Zgodba govori o Eugenu Allenu, Afroameričanu, ki je od leta 1952 do 1986 v Beli hiši služil osmim ameriškim predsednikom, Oprah pa naj bi igrala njegovo ženo. V filmu naj bi igrali tudi Mila Kunis v vlogi Jackie Kennedy, John Cusack v vlogi Richarda Nixona in Hugh Jackman v do zdaj še neznani vlogi. V vlogi butlerja Allena pa želi režiser videti Davida Oyelowa, znanega iz filmov Zadnji škotski kralj in Služkinje.
AVDICIJA ZA DRUGI DEL FILMA GREMO MI PO SVOJE

Drugi del filma Gremo mi po svoje bodo snemali poleti, zato ustvarjalci filma vabijo na avdicijo punce in fante stare od 8 do 17 let. Mladinski film za vse generacije je navdušil gledalce do te mere, da je postal najbolj gledan slovenski film. Ogledalo si ga je okoli dvesto tisoč obiskovalcev, osvojil pa je tudi več zlatih rol. Igralec Jurij Zrnec je bil za nastop v filmu nagrajen z vesno 2010za glavno moško vlogo, režiser Miha Hočevar pa je prejel nagrado občinstva 2010 za najboljši film. Zaradi uspešnosti filma so se ustvarjalci odločili, da posnamejo še drugi del. Avdicije so se začele včeraj v Mariboru, potekale pa bodo po vseh večjih slovenskih mestih. Pred avdicijo je potrebno izpolniti elektronsko prijavnico, ki jo najdete tukaj. Igralske izkušnje niso potrebne, škodijo pa tudi ne. Veseli bodo akrobatov, žonglerjev, glasbenikov, dobrih pripovedovalcev ter ostalih nenavadnih obrazov in karakterjev. Več informacij glede avdicij najdete tukaj

 DOKUMENTARNI FILM O KATY PERRY

Studio Paramount je navdušen nad uspehom pop pevke Katy Perry, zato so se odločili, da o njej posnamejo dokumentarni film. Pevka, ki je širši javnosti postala znana z izdajo drugega albuma One of the Boys, se je odločila, da bo svojo življenjsko zgodbo delila v obliki dokumentarnega filma, v katerem bodo tudi odlomki z njene zadnje turneje. Katy je projektu zelo naklonjena, s studiem pa se trenutno dogovarjajo o začetku snemanja in nekaterih drugih podrobnostih, poleg tega tudi še ni znano, kdo bo film režiral. Studio želi film o Katy Perryposneti na podoben način, kot je to storil z dokumentarnim filmom Justina Bieberja Never Say Never, ki je na drugem mestu najbolj gledanih glasbenih dokumentarcev. Na prvem mestu je še vedno vztraja This Is itMichaela Jacksona. V zadnjih letih so glasbeni dokumentarci izredno priljubljeni, saj se je Hollywood poleg zgoraj omenjenih odločil posneti še življenjski zgodbi Miley Cyrus, ki je zaslovela z vlogo v seriji Hannah Montana ter bratov Jonas, o katerih je Disney posnel film Jonas Brothers: The 3D Concert Experience.

O DJURU IN BEYONCE SE UČIJO NA UNIVERZI

Režiser in igralec Branko Djurić - Djuro je s prestižne ameriške univerze Columbia prejel elektronsko pošto s presenteljivo vsebino. Profesorji na univerzi ga prosijo, ali lahko njegov film Kajmak in marmeladapredvajajo svojim študentom kot mojstrovino povojnega filma naše regije. Djuro je ob tem zelo počaščen. Zdi se mu neverjetno, da so od vseh filmov izbrali prav njegovega. Poleg tega meni, da v našem prostoru obstajajo filmi, ki bi si prej zaslužili takšen kompliment.

Na univerzi Rutgers v New Jerseyju pa so uvedli predmet z imenom Politizacija Beyonce. Na predavanjih proučujejo besedila pesmi ameriške r&b pevke in vsebino njenih videospotov. Profesor in študenti na predavanjih ugotavljajo, koliko časa je Beyonce porabila za svoj izgled, koliko je v njenem nastopu stereotipnih vzorcev in kako je prišla do svojega alter ega Sashe Fierce.
ZNANI SO NOMINIRANCI ZA OSKARJE

Znane so nominacije za najbolj prestižne filmske nagrade - oskarje, ki jih bodo podelili 26. februarja v losangeleškem gledališču Kodak, že devetič pa jih bo vodil komik in igralec Billy Crystal. Ameriška Akademija filmskih umetnosti in znanosti je največ, enajst, nominacij podelila filmu Hugorežiserja Martina Scorseseja, z desetimi pa mu sledi nemi črno-beli film Umetnik. Poleg že omenjenih se za oskarja za najboljši film potegujejo še Potomci, Grivasti vojak, Zmagovalec, Polnoč v Parizu, Služkinje, Drevo življenja ter Ekstremno glasno in neverjetno blizu. Nova pravila določajo, da je lahko za najboljši film nominiranih med pet in deset filmov, ki jih mora na vrh seznama uvrstiti najmanj pet odstotkov članov Akademije.


Za režiserskega oskarja se bodo potegovali Woody Allen (Polnoč v Parizu), Michel Hazanavicius (Umetnik), Terrenc Malick (Drevo življenja), Alexander Payn (Potomci) in Martin Scorsese (Hugo).

Nominacije za glavno moško vlogo so prejeli George Clooney (Potomci), Demian Bichir (A Better Life), Brad Pitt (Zmagovalec), Jeanu Dujardinu (Umetnik) in Garry Oldman (Tinker Tailor Soldier Spy).

V kategoriji za glavno žensko vlogo se bodo za prestižni kipec potegovale Meryl Streep (Železna lady), Viola Davis (Služkinje), Michelle Williams (My Week With Marilyn), Glenn Close (Albert Nobbs) in Rooney Mara (Dekle z zmajskim tatujem).

Za najboljšo moško stransko vlogo so nominacije prejeli Kenneth Branagh (My Week With Marilyn), Jonah Hill (Zmagovalec), Nick Nolte (Warrior), Christopher Plummer (Beginners) in Max Von Sydow (Ekstremno glasno in neverjetno blizu).

Za najboljšo žensko stransko vlogo so nominirane Berenice Bejo (Umetnik), Jessica Chastain (Služkinje), Melissa McCarthy (Dekliščina), Janet McTeer (Albert Nobbs) in Octavia Spencer (Služkinje).

V kategoriji za najboljši animirani film pa so prepričali A Cat in Paris, Chico and Rita, Kung Fu Panda 2, Obuti maček in Rango.
NA FILMSKEM PLATNU BODO ZAIGRALI ...

V letošnjem letu se bo na velikih platnih predstavilo kar nekaj zanimivih filmskih parov. Ameriška igralka Elizabeth Olsen in filmski Harry Potter, igralec Daniel Radcliffe bosta skupaj zaigrala v srhljivki Kill your darlings, ki naj bi jo začeli snemati marca v New Yorku.

Film A dangerous method, v katerem Keira Knightley in Michael Fassbender odigrata vlogi Sabine Spielrein ter njenega psihoterapevta in ljubimca Carla Junga, pa si bo možno ogledati že februarja oziroma marca. Zanimivo je, da sta profesionalna igralca strah pred neprijetnimi golimi prizori premagovala kar z vodko. V vlogi Sigmunda Freuda pa je nastopil Viggo Mortensen, ki je upodobil Aragorna v Gospodarju prstanov.
Igralca Reese Witherspoon in Ryan Reynolds bosta v filmu Big eyes upodobila umetnika Margaret in Walterja Keane, ki sta v 60. letih prejšnjega stoletja zaslovela s slikami otrok z velikimi očmi. Film je posnet po resnični zgodbi o zakoncih Keane, ki  v ameriški umetnosti veljata za ekscentrična slikarja, saj je Margaret svoja dela dolga leta objavljala pod moževim imenom, Walter pa si je lastil vse zasluge za njeno delo. Margaret se je odločila tožiti svojega moža, potem ko je sam sebe v medijih primerjal z Rembradtom in El Grecom. Sodnik je razsodil Margaret v prid, Walter pa je vse do svoje smrti trdil, da je on avtor slik. Film naj bi začeli snemati spomladi.
ADAM BO PISATELJ, MEGAN ALI LINDSAY PA ELIZABETH

Igralec Adam Brody, ki je zaslovel z vlogo v seriji The O.C., naj bi nastopil v glavni vlogi v filmu Some girls režiserke Jennifer Getzinger, ki sicer nadzoruje pisanje scenarijev za serijo OglaševalciAdam naj bi v filmu igral pisatelja, ki pred svojo poroko potuje na različne konce države, da se znova sreča s svojimi štirimi nekdanjimi dekleti. Poleg filma Some Girls pa Adama čaka še snemanje filmov Welcome to the Jungle in Lovelace.
Megan Fox in Lindsay Lohan se potegujeta za vlogo v televizijskem filmu o legendarni igralki Elizabeth Taylor z naslovom Elizabeth & Richard: A Love Story. Glavna zgodba filma bo govorila o hollywoodski divi Elizabeth Taylor in njeni romanci z Richardom Burtonom. Film bo za televizijsko mrežo Lifetime produciral Larry Thompson. Sprva se je govorilo, da bo Elizabeth upodobila Lindsay, vendar se za vlogo sedaj poteguje tudi Megan. Ustvarjalci filma bodo v prihodnjih dneh oznanili, katero igralko so izbrali, da upodobi Elizabeth Taylor, ki je umrla marca lani v 80. letu starosti.
HARRY POTTER SLAVIL NA PEOPLE`S CHOICE AWARDS


Včeraj je v Los Angelesu potekala že 38. podelitev People's Choice Awards, največ filmskih nagrad, kar štiri, pa je prejel film Harry Potter in Svetinje smrti - 2. del. Slavil je v naslednjih kategorijah: najboljši film, najboljši akcijski film, najboljša priredba knjige in najboljša igralska zasedba. Po dve nagradi sta prejela Emma Stone in Johnny Depp, oba sta bila nagrajena v kategoriji najboljšega igralca, Johnny je dobil še priznanje za vlogo v animiranem filmu Rango, Emma pa za najboljšo igralko v komedijah. Med nagrajenci so bili še Hugh Jackman kot najboljši akcijski junak, film Dekliščina kot najboljša komedija, film Voda za slonekot najboljša drama, Adam Sandler je postal najboljši igralec v komedijah, Ryana Reynolds pa je najboljši superjunak. Morgana Freemana so počastili z nagrado za filmsko ikono, ki so jo podelili prvič.
LETO 2012 PRINAŠA ŠTEVILNE FILMSKE USPEŠNICE

V letošnjem letu na filmska platna prihajajo številni težko pričakovani filmi, ki naj bi postali filmske uspešnice leta 2012. Gledalci že težko pričakujejo zadnji del trilogije Batman The dark knight rises, ki bo razkril usodo Christiana Bala kot človeka netopirja, svoje sposobnosti pa bo na ogled postavila tudi Catwoman, ki jo upodablja Anne Hathaway, v vlogi zlobneža Bana pa se bo preizkusil Tom Hardy.
Uspešnica naj bi postal tudi film The Hobbit: An Unexpected Journey, ki govori o pustolovščinah Bilba Bagginsa (Martin Freeman), hobita, s katerim se začne slavna trilogija Gospodar prstanov. Bilbu se bodo pridružili Ian McKellen kot Gandalf, Elijah Wood kot Frodo, Cate Blanchett kot Galadriel, Orlando Bloom kot Legolas, Christopher Lee kot Saruman ter Andy Serkis kot Gollum.
Na velika platna prihajajo tudi:
- The hunger games, kjer se deset deklet in fantov v prihodnosti v boju za hrano znajde v kruti igri na vse ali nič,
- Lincoln, biografski film o enem največjih ameriških predsednikov vseh časov Abrahamu Lincolnu, režiserja Steven Spielberg, ki je glavno vlogo zaupal Danielu Day-Lewisu,
- The Avengers, v katerem se združijo številni ameriški superjunaki kot so Iron Man (Robert Downey Jr.), Captain America (Chris Evans), Thor (Chris Hemsworth), Hulk (Mark Ruffalo), Black Widow (Scarlett Johansson) in drugi.
- Prometheus, s katerim se Ridley Scott po 33 letih vrača k znanstveni fantastiki, film pa se ukvarja z raziskovanjem vesolja, mitologijo in preživetjem človeštva.
Med težko pričakovanimi filmi letošnjega leta se omenjajo še The Amazing Spider-Man 3D, ki ga bo namesto Sama Raimia režiral Marc Webb, kriminalna drama Savages režiserja Oliverja Stona, novi James Bond v filmu Skyfall, pustolovski film Life of Pi Anga Leeja, novi špageti vestern Django Unchained Quentina Tarantina ter dolgo pričakovana ekranizacija Fitzgeraldovega romana Veliki Gatsby.
HITRI IN DRZNI SO ZMAGOVALCI MED PIRATI

Film Hitri in drzni 5 (Fast and Furious 5) z Vin Dieslom in Paulom Walkerjem v glavnih vlogah je največkrat piratsko prenešen film s spleta v letu 2011. Kljub temu, da je prenašanje filmov nezakonito skoraj v vseh državah, je bil film  prenesen več kot 9 milijonkrat. Hitrim in drznim sledijo fantje, ki so prekrokali noč v tajskem Bangkoku- film Prekrokana noč 2 (Hangover 2) je z 8,8 milijona nelegalnimi prenosi zasedel drugo mesto. Na tretje mesto se je uvrstil znanstveno fantastičen film Thor (Thor), prenešen pa je bil 8,3 milijonkrat. Od četrtega do desetega mesta pa si sledijo Source code (7,9 milijona prenosov), I am number four (7,6 milijona prenosov), Sucker punch (7,2 milijona prenosov), 127 hours (6,9 milijona prenosov), Rango (6,5 milijona prenosov), The king`s speech (6,2 milijona prenosov) in Harry Potter - Svetinje smrti, 2.del (6 milijona prenosov).
NAJBOLJŠI FILMI LETA NAPOVEDUJEJO OSKARJE?

Ameriški filmski inštitut
(AFI) je objavil lestvico desetih najboljših filmov leta 2011, ki je običajno dober pokazatelj, kateri filmi se bodo potegovali za najprestižnejše filmske nagrade, oskarje. Na seznamu najboljših filmov letošnjega leta sta se znašla dva filma, v katerih igra Brad Pitt, in sicer Zmagovalec (Moneyball) v režiji Bennetta Millerjain Drevo življenja (The Tree of Life) režiserja Terrencea Malicka. Na seznamu je tudi komedija The Descendants igralca in režiserja Georgea Clooneyja, drama o državljanskih pravicah Služkinje (The Help) režiserja Tata Taylorja, politična saga J. Edgar Clinta Eastwooda in Dekliščina (Bridesmaids) Paula Feiga. Oskarja bi si lahko prislužili tudi filmi Polnoč v Parizu (Midnight in Paris) režiserja Woodyja Allena, Hugo Martina Scorsesea, Vojni konj (War Horse) Stevena Spielberga in Dekle z zmajskim tatujem (The Girl with the Dragon Tatoo) Davida Fincherja. Lani je bilo devet filmov z lestvice nominiranih za oskarja v kategoriji najboljši film.

MOŽJE V ČRNEM IN PREKROKANA NOČ TRETJIČ

Prihodnje leto
na filmska platna prihaja tretji del filma Možje v črnem (Men in black), v  katerem svoje moči v boju proti zlobnim veseljcem ponovno združita Will Smith (agent J) in Tommy Lee Jones (agent K), Emma Thompson pa se jima bo pridružilakot skrivna agentka. V tretjem delu se bo vse vrtelo okoli časovnega potovanja - agent J potuje v času, natančneje v leto 1969, ko se sreča z mladim K-jem, ki ga igra Josh Brolin. Več pa si lahko ogledate v napovedniku.
Režiser Todd Phillips se na podlagi uspešnosti filmov Prekrokana noč (The Hangover) in Prekrokana noč 2 že dogovarja za snemanje tretjega, sklepnega dela odštekane noči, ki jo doživijo štirje prijatelji. Zgodba tretjega dela naj bi se popolnoma razlikovala od prvih dveh delov. Šušlja se, da film ne bo imel srečnega konca oziroma, da naj bi nekateri glavni junaki končali tragično. Zadnji del naj bi snemali v Los Anglesu, v njem pa bo tudi tokrat nastopil Bradley Cooper. Če bo šlo vse po načrtih, bodo film začeli snemati prihodnje leto septembra, na filmska platna pa naj bi prišel leta 2013.  

GEORGE ALI NOAH KOT STEVE

George Clooney
in Noah Wyle, nekdanja soigralca v medicinski seriji Urgenca, naj bi bila najverjetnejše igralca, ki boste na filmskem platnu upodobila soustanovitelja podjetja Apple Steva Jobsa. Biografija pokojnega izumitelja iPoda, iPhona, iPada, iMaca in iTunesa, ki je izšla prejšnji mesec, bo namreč dobila tudi filmsko različico. Večje možnosti za dodelitev vloge v filmu naj bi imel Wyle, saj je leta 1999 že upodobil pokojnega inovatorja v filmu Pirates of Silicon Valley, ki prikazuje rivalstvo med Jobsom in Billom Gatesom. Pravice za snemanje filma o Jobsovem življenju si je pridobila produkcijska hiša Sony Pictures, scenarij pa je napisal Aaron Sorkin, scenarist filma Socialno omrežje. Film naj bi začeli snemati prihodnje leto v ZDA.

JUTRANJA ZARJA POLNI BLAGAJNE

Prvi del Jutranje zarje iz vampirske sage Somrak je pretekli konec tedna po svetu zaslužil 283,5 milijona dolarjev. S prihodki v prvih treh dneh se je uvrstil na peto mesto največjih zaslužkarjev vseh časov. Samo v ZDA in Kanadi je zaslužil 139,5 milijona dolarjev. Zunaj ZDA pa je film, ki je na reden spored kinematografov prišel prejšnji petek, svetovna premiera pa je bila v torek v Los Angelesu, v 54 državah zaslužil 144 milijonov dolarjev. Film je sicer stal 110 milijonov dolarjev. Jutranja zarja pa ob otvoritvi ni največji zaslužkar v vampirski sagi, saj je Mlada luna leta 2009 zaslužila 142,8 milijona dolarjev. Saga Somrak naj bi doslej zaslužila že več kot dve milijardi dolarjev

SUPERMAN: JEKLENI MOŽ 1 IN 2

Prvi del filma Superman, Man of Steel naj bi na velika platna prišel leta 2013, produkcijska hiša Warner Bros pa že išče scenarista za njegovo nadaljevanje. V ožji izbor scenaristov naj bi se uvrstili Steve Kloves, ki je napisal scenarij za sedem filmov o Harryju Potterju, Travis Beacham, scenarist filma Clash of the Titans ter Lawrence Kasdan, scenarist filma o Indiani Jonesu: Raiders of the Lost Ark. Tako v prvem kot drugem delu filma režiserja Zacka Snydera naj bi vlogo Clarka Kenta oziroma Supermena odigral Henry Cavill, vlogo njegove ljubezni Lois Lane pa Amy Adams. Ista naj bi ostala tudi preostala zvezdniška zasedba, Russell Crowe kot Jor-El, Kevin Costner kot Jonathan Kent, Diane Lane kot Martha Kent, Michael Shannon kot Zod, Julia Ormond kot Lara Lor-Van in Laurence Fishburne kot Perry Whit.

PRIJATELJ DAVID BO MAFIJSKI PLAČANEC

David Schwimmer
, ki se ga spominjamo predvsem po vlogi nerodnega in smešnega Rossa Gellerja iz priljubljene serije Prijatelji, bo v filmu The Iceman igral mafijskega plačanca. Glavni lik Richard Kuklinski je mafijski plačanec, ki trdi, da je v svoji 40-letni morilski karieri umoril več kot 250 ljudi. Igral ga bo Michael Shannon, ki bo igral tudi v prihajajočem filmu o Supermanu z naslovom Man of Steel. Poleg Shannona in Schwimmerja bodo v filmu zaigrali še Maggie Gyllenhaal, Ray Liotta in Tommy Flanagan. David je po končanih Prijateljih, ki so jih snemali kar deset let, igral predvsem v komedijah in romatičnih komedijah. Svoj glas je posodil žirafi Melmanu v animirani družinski komediji Madagaskar - tretji del prihaja na filmska platna prihodnje leto.
BRUCE WILLIS IŠČE SINA

Filmskega, da ne bo pomote. Potrjeno je, da bo peti del akcijskih filmov Umri pokončno (Die hard) režiral John Moor, filmska hiša 20th Century Fox pa še vedno išče igralca, ki bo upodobil Johna McClana mlajšega. McClana starejšega bo ponovno odigral Bruce Willis, za vlogo njegovega sina pa se poteguje kar nekaj mladih igralcev, med njimi tudi Aaron Paul, James Badge Dale, D. J. Cotrona in Liam Hemsworth. V prvih štirih delih McClanov sin ni bil posebej izpostavljen, v prihajajočemu delu franšize z naslovom A Good Day To Die Hard pa bo imel mladi McClane pomembno vlogo. Zgodba se bo dogajala v Rusiji, kjer se bosta oče in sin soočila z mednarodnim terorizmom.

PO SMRKCIH PRIHAJA POPAJ

Scenarista Jay Scherick in David Ronn (produkcijska hiša Sony Picture Animation), ki sta napisala scenarij za filmski hit Smrkci, bosta oživila nov risani lik - tokrat bo slava doletela mornarja Popaja. Risani film bo temeljil na legendarnih stripih in risankah o velikem ljubitelju špinače Popaju, ki mora svojo ljubljeno Olivo vedno znova reševati pred zlobnim Blutom. Leta 1980 je bila posneta filmska različica Popaja, upodobil ga je Robin Williams, Olivo pa je zaigrala Shelley Duvall. Film je ustvaril Robert Altman, vendar se je izkazal za pravo polomijo. Tokrat se bodo filmski ustvarjalci produkcije lotili v 3D tehniki, enako kot so se priredbe lotili pri Smrkcih.

JENNIFER LOPEZ KOT CARMEN SANDIEGO

Jennifer Lopez
bo zaigrala v filmski priredbi računalniške igrice Where in the world is Carmen Sandiego?. Prevzela bo vloge glavne junakinje Carmen Sandiego, delavke v detektivski agenciji, ki postane ena najbolj znanih tatic na svetu. Na sled ji pride njej nekdanj partner, ki poskuša ugotoviti ali je res junakinja ali navadna tatica. Pri ustvarjanju filma Jennifer ne bo sodelovala le kot igralka, saj bo vlogo produkcije filma, skupaj s Underground Films, prevzela njena produkcijska hiša Nuyorican Production. V filmu bodo poleg Jennifer zaigrali še Patti LuPone, Emma Booth, Michael Chiklis, Wendell Pierce in Clifton Collins Jr. Zvezdnica je pred kratkim končala s snemanjem filma Parker, kjer ob Jasonu Stathamu odigra vlogo pokvarjene nepremičninske agentke  
MEGAN FOX NA ODRSKIH DESKAH

Zvezdnica Transformerjev Megan Fox se bo 14. novembra preizkusila na oderskih deskah, točneje na dobrodelnem gledališkem festivalu 24 Hour Plays na Broadwayju. Dobrodelni dogodek se bo odvil v gledališču American Airlines, Meganpa se bodo pri projektu pridružili tudi Jesse Eisenberg, Julia Stiles, John Krasinski, Justin Bartha, Jason Biggs in Nia Vardalos. Gre za tradicionalno prireditev, kjer se igralci za 24 ur prelevijo v pisatelje in režiserje, v tem času pa morajo pripraviti 10 minutne dramske igre. Denar od prodaje vstopnic je namenjen organizaciji Urban Art Partnership, ki podpira umetniško izobrazbo na šolah, ki nimajo dovolj sredstev, da bi jo same omogočile.

BRAD PITT V FILMU O SUŽNJU

Brad Pitt
bo zaigral v filmu Steva McQueena z naslovom Twelve years a slave, ki naj bi ga začeli snemati prihodnje leto. Film bo temeljil na resnični zgodbi Solomona Northupa, črnopoltega sužnja, ki je v letih okrog 1850 živel v New Yorku. Solomona so na izletu v Washington ugrabili in prodali v suženjstvo. Kot suženj si je svobodo prislužil prek nekega kanadskega moškega, ki je Solomonova pisma na skrivaj pošiljal njegovi ženi. Ta pa je nato prek sodišča rešila suženjstva. Scenarij filma, ki je nastal na podlagi Northupove avtobiografije, sta spisala britanska režiserja Steve in John Ridley. Katero vlogo bo v filmu odigral Pitt, pa za zdaj še ni znano. Poleg njega bo zaigral tudi Michael Fassbender, ki ga najbolj poznamo po vlogi Magneta iz filma X-Men: First Class.
BUTEC IN BUTEC SE VRAČATA

Film Butec in Butec, v katerem sta glavni vlogi odigrala Jim Carry in Jeff Daniels, naj bi dobil svoje nadaljevanje. Brata Bobby in Peter Farrelly, ki sta svoj režiserski prvenec doživela ravno s tem filmom, namreč obljubljata, da bosta ponovno oživela simpatična, a naivna in trapasta protagonista Lloyda Christmasa in Harryja Dunna. V nadaljevanju naj bi ponovno zaigrala Carry in Daniels, scenarij pa bosta napisala Sean Anders in John Morris. Brata Farrelly sta poleg Butca in Butca poznana tudi po filmih Jaz, Irene & jaz ter Nori na Mary. Leta 2003 je premiero doživel film Butec in Butec: Ko je Harry srečal Lloyda režiserja Troya Millerja, ki pa je v nasprotju z prvotnim filmom pri oboževalcih pogorel.

ERIC BANA BO ELVIS

V filmu Elvis & Nixon, režiserskem prvencu igralca Caryja Elwesa, bo v vlogi kralja rock'n'rolla nastopil Eric Bana (Troja). Elwes, ki ga lahko vidimo v filmu Tintin in njegove pustolovščine, bo režiral film o srečanju Elvisa Presleyja in Richarda Nixona v Beli hiši 21. decembra 1970. Do srečanja je prišlo na Elvisovo pobudo, predsednika Nixona je ob tem zaprosil, da naj ga zaposli kot agenta FBI v oddelku za boj proti mamilom, v dar pa je od Elvisa dobil pištolo Colt 45. V vlogi predsednika Nixona naj bi nastopil Danny Huston, znan iz filmov Robin Hood, Zvesti vrtnarin Možje X na začetku: Wolverine. Elwes je sodeloval tudi pri scenariju, Banova producentska hiša Pick Up Truck Pictures pa bo film producirala.

KIM KARDASHIAN TUDI V FILMU

Zvezdnica
resničnostnega šova Keeping up with the Kardashians Kim Kardashian je dobila svojo prvo vlogo v romantični komediji The Marriage Counselor ameriškega režiserja Tylerja Perryja. Film govori o zakonski svetovalki, ki je srečno poročena, a začne njen zakon počasi razpadati, ko se v njeno hišo preselijo moževi starši. Kim igra svetovalkino prijateljico in sodelavko, ki ji pomaga pri stilski preobrazbi, s katero bo ponovno osvojila moževo srce. Film, ki ga še niso začeli snemati, naj bi izšel v prvi polovici prihodnjega leta.

ECKHART BO FANT S PLAŽE

Aaron Eckhart
je po poročanju filmske revije Variety dobil ponudbo za glavno vlogo v filmu The Drummer, ki govori o življenju bobnarja zasedbe The Beach BoysDennisa Wilsona. Film, ki ga bo režiral Randy Miller, bo prikazal zadnjih šest let njegovega življenja. Wilson se je leta 1983 v starosti 39 let smrtno ponesrečil med potapljanjem pod vplivom alkohola. Ironija pa je, da je le nekaj dni pred nesrečo na kliniki zaključil zdravljenje odvisnosti od drog in alkohola. The Beach Boys so zasloveli v 60. letih preteklega stoletja z uspešnicami kot so Surfin' USA, California Girls, Kokomo, Good Vibrations ... Eckhart pri filmu skupaj z Willsonovimi otroki Carlom in Jennifer sodeluje tudi kot izvršni producent. Film naj bi začeli snemati spomladi ali poleti prihodnje leto.

SFINGA NAGRAJENA

Dokumentarni film Gregorja Kresala in Vojka Anzeljca Sfinga je na 19. mednarodnem festivalu gorniškega filma na Slovaškem prejel nagrado za najboljši dokumentarec. Na festivalu v slovaškem Popradu je tekmovalo 38 filmov iz 16 držav, od tega je bilo osem filmov slovaških. Veliko nagrado je prejel češki film Vtedy v Raji (Trenutek v raju), ki je žirijo prepričal s slogom in humorjem. Po mnenju žirije si je na festivalu vsaj polovica filmov zaslužila nagrado, kar govori o visokih standardih festivala. Podelili so tudi nagrado občinstva, ki jo je prejel film Pavola Barabasa z naslovom Trou de Fer (Železna luknja).

SCHWARZENEGGER V NOVEM FILMU

Arnold Schwarzenegger
je začel snemati film z naslovom The Last Stand južnokorejskega režiserja Kim Jee-Woona. Film govori o nekdanjem losangeleškem policistu, ki je postal šerif zaspanega obmejnega mesteca. Znajde se pred brezsrčnim vodjem mamilarskega kartela, za njim je samo še meja. Kot so sporočili iz produkcijske hiše Lionsgate, bo film vseboval najdrznejši spopad v zgodovini filma. Poleg Arnija bosta v filmu, ki ga snemajo v Nevadi in Novi Mehiki, nastopila tudi "jackassovec" Johnny Knoxville in oskarjevec Forest Whitaker.

BARDEM BO V NOVEM BONDU NEGATIVEC

Oskarjevec Javier Bardem bo v novem filmu o agentu 007 igral zlobneža. 42-letni igralec se vloge veseli, saj so ga starši že kot majhnega otroka vozili v kino na ogled filmov o Jamesu Bondu. Naslednji naslov v dolgi franšizi je trenutno znan le kot Bond 23, vse bolj pa se omenja tudi Skyfall. Tokratni film o tajnem agentu 007 bo režiral Sam Mendes, ki ga je ameriška akademija leta 1999 nagradila za film Lepota po ameriško. Tretjič se bo v vlogi Bonda pojavil Daniel Craig, šesti igralec, ki si je poleg predhodnikov Seana Conneryja, Georgea Lazenbyja, Rogerja Moora, Timothyja Daltona in Piercea Brosnana nadel Bondov smoking. Craig je s prvim nastopom v Casino Royale kritike in ljubitelje Bondijade prepričal, manj uspešen pa je bil naslednji film Kvantum sočutja leta 2008, v tretjem poskusu pa čaka Britanca soočenje s trenutno enim najbolj cenjenih igralcev, Bardemom. 

CLOONEY IN WILLIAMS PREJELA NAGRADI ZA NAJBOLJŠA IGRALCA

George Clooney
in Michelle Williams bosta v sklopu hollywoodskega filmskega festivala prejela letošnji nagradi za najboljšega igralca in igralko. Clooney je v letošnjem letu nastopil v dveh filmih. V glavni vlogi je blestel v filmu Alexandra Payna The Descendants, v katerem igra čustveno nedostopnega moža in očeta, ki je zaradi tragičnih okoliščin prisiljen postati pravi družinski človek. Žirijo pa je 50-letni igralec prepričal tudi s stransko vlogo v filmu Marčevske ide, v katerem igra predsedniškega kandidata, ki skrbno čuva svojo mračno skrivnost. Pri tem filmu pa je sodeloval tudi kot scenarist in režiser. Williamsova pa blesti v kar treh filmih, eden izmed njih je My week with Marilyn, o katerem si lahko prebrete v spodnji novički. Nastopila je tudi v filmu Meek's Cutoff, ki prikazuje naseljence, ki leta 1845 potejujejo skozi puščavo v Oregonu, pri tem pa se izgubijo in znajdejo  na robu preživetja. Njen tretji film je Take This Waltz, v katerem skozi veselo in na trenutke žalostno zgodbo spremljamo žensko, ki se trudi izbrati med dvema različnima moškima in ljubeznima. Nagradi bosta prevzela ob zaključku festivala, ki bo 24. oktobra v hotelu Beverly Hilton.

MICHELLE KOT MARILYN MONROE

Michelle Williams
igra glavno vlogo v filmu My week with Marilyn (Moj teden z Marilyn), ki je 9. oktobra doživel tudi premiero na newyorškem filmskem festivalu. Williamsova blesti v vlogi seksipilne plavolaske, kritiki pa ji napovedujejo tretjo oskarjevsko nominacijo, potem ko je bila za zlati kipec nominirana že za Goro Brokeback in Blue Valentine. 31-letna zvezda pretežno neodvisnih in nizkoproračunskih avtorskih filmov na platnu obudi globino, strah, obup, igrivost in otožnost, vse karakteristike, ki so Marilyn Monroe povzdignile iz Playboyeve zajčice v eno izmed najbolj ikoničnih osebnosti popkulture 20. stoletja. Film prihaja v ZDA na spored 4. novembra, napovednik pa si lahko ogledate na naslednji povezavi http://www.youtube.com/watch?v=U_tbnTM7zVE

 CLINT EASTWOOD PONOVNO NA FILMSKIH PLATNIH?

81-letni igralec, ki smo ga zadnjič lahko gledali v filmu Grad Torino, se po nekajletnem premoru ponovno vrača na filmska platna. Zvezdnik naj bi razmišljal o nastopu v filmu Trouble with the Curve, v katerem bi upodobil starajočega se igralca bejzbola, ki se poda na pot s svojo hčerko. Eastwood se že nekaj časa ukvarja tudi z režijo, njegovi filmi pa posegajo po najuglednejših filmskih nagradah. Kot režiser se je med drugimi podpisal pod naslednje filme: Neoproščeno, Najini mostovi, Skrivnostna reka, Punčka za milijon dolarjev, Zastave naših očetov, Pisma z Iwo Jime inZamenjan. Svoj naslednji režijski projekt pa je moral prestaviti zaradi nosečnosti glavne igralke, ki je nihče drug kot Beyonce Knowles, s katero bo sodeloval v že večkrat povedani zgodbi Zvezda je rojena.
Infogram.si  |  Kolofon  |  Spletni piškotki  |  Lo.Polis © 2024 |  Varstvo osebnih podatkov  |  Dodaj med priljubljene |  Logos.si
prenašam podatke...