uporabniško ime:
geslo:
Stand up komedija
Kaj je stand up komedija?


Stand up komedija je zvrst komedije, kjer nastopajoči - stand up komik z mikrofonom nagovarja občinstvo in jih zabava s pripovedovanjem smešnih zgodbic in šal ter se brez omejitev dotika različnih tem: političnih, družbenih, kulturnih in številnih drugih. Njegov glavni cilj je nasmejano občinstvo. Pri nas je vedno več dobrih stand up komikov, med drugimi Perica Jerković, Klemen Mauhler, Vid Valič (na sliki), Klemen Bučan, Tin Vodopivec, Boštjan Gorenc - Pižama, Ranko Babič in ostali. Na portalu  bomo v prihodnje objavljali tudi intervjuje z nekaterimi stand up komiki. V zadnjem času je v Sloveniji tudi vse več odmevnih stand up prireditev, kot so Festival Panč, Špas fest, Buchanologija, ki združujejo stand up in elektronsko glasbo. Prireditelji v večjih slovenskih krajih pa pripravljajo razne stand up večere.

Kako postati stand up komik?
Zanimanje za stand up komedijo med mladimi narašča. Pogosto se postavlja vprašanje, kako postati stand up komik. Če imate možnost, da se s stand upom spoznate že v osnovni ali srednji šoli, potem je to zelo dobra popotnica za nadaljnje udejstvovanje. Pojdite na nastope različnih komikov, da se seznanite z različnimi tipi komikov. Preučujte njihove nastope, poskusite pa lahko tudi navezati stik s kakšnim od njih. Slovenski stand up komiki so zelo odprti in večina vam bo z veseljem pomagala s kakšnim nasvetom. Andrej Težak - Tešky, Tin Vodopivec in Perica Jerković prirejajo stand up delavnice po različnih koncih Sloveniji - kje bodo naslednje, pa se najlažje pozanimate na njihovih spletnih straneh, med drugimi poskusite tudi TUKAJ.
Infogram.si  |  Kolofon  |  Spletni piškotki  |  Lo.Polis © 2024 |  Varstvo osebnih podatkov  |  Dodaj med priljubljene |  Logos.si
prenašam podatke...