uporabniško ime:
geslo:
Učna pomoč in inštrukcije


Kako do brezplačne učne pomoči?

Brezplačno učno pomoč ponujajo le redke ustanove, pa še te je ne oglašujejo na jumbo plakatih, ampak iskanje zahteva nekaj brskanja po spletu. Najpogosteje brezplačno učno pomoč ponujajo mladinski centri, prostovoljci jo ponujajo na določenih srednjih šolah, organizirana pa je tudi na ljudskih univerzah. Na osnovnih šolah lahko učenci, ki jim manjka nekaj znanja, obiskujejo dopolnilni poukza različne predmete, kar je tudi neke vrste brezplačna učna pomoč. O učni pomoči se je najlažje pozanimati na spletnih straneh mladinskih centrov v vaši okolici, osnovnih in srednjih šolah, ljudskih univerzah, kjer vas bodo mogoče usmerili tudi na kakšno drugo ustanovo, kjer lahko dobite pomoč za vašega otroka. 

Brezplačna učna pomoč ni sramota!
Brezplačne učne pomoči se drži negativen sloves, da je namenjena otrokom iz socialno ogroženih družin ter malce omejenim in vedenjsko motenim otrokom, vendar to ne drži. Iščejo jo starši, ki jim zmanjkuje denarja za inštrukcije, zavedajo pa se, da njihov otrok potrebuje pomoč pri učenju. Brezplačna učna pomoč ni sramota, saj se lahko otrok na ta način nauči, kako se dejansko učiti, česar se v šolah ne naučijo. Poleg tega se prostovoljci oziroma učitelji posvečajo le enemu, dvema ali trem otrokom naenkrat, kar pomeni, da je učenje intenzivno, otroci pa od individualne učne ure odnesejo veliko več kot od skupinske ure.  


Plačljiva učna pomočn oz. inštrukcije

O inštrukcijah se najlažje pozanimate na spletu, kjer mrgoli ponudnikov inštrukcij – pomoč pri učenju lahko otroci dobijo za običajne predmete kot so matematika, slovenščina in tuji jeziki, najdejo pa se tudi inštrukcije za stohastiko in računovodstvo. Ponujajo se inštrukcije za osnovne in srednje šole – sem spada tudi priprava na maturo in učenje za popravne izpite, ter za višje šole in univerze. Okvirne cene inštrukcij si lahko ogledate v spodnji tabeli.


CENIK ZA ŠOLSKO URO INŠTRUKCIJ
  OSNOVNA IN SREDNJA ŠOLA, GIMNAZIJA VIŠJA ŠOLA, UNIVERZA
Individualna ura Od 8 do 15 € Od 13 do 18 €
Skupinska ura (dva do trije otroci) Od 8,50 do 11 € Od 10 do 12 €
Infogram.si  |  Kolofon  |  Spletni piškotki  |  Lo.Polis © 2024 |  Varstvo osebnih podatkov  |  Dodaj med priljubljene |  Logos.si
prenašam podatke...