uporabniško ime:
geslo:
Mobilni operaterji
Kdaj otroku kupiti prvi telefon?


Mnogi starši se sprašujete, kdaj je pravi čas, da svojemu otroku kupite prvi mobilni telefon. Strokovnjaki svetujejo, da naj otrok pred prvim mobilnikom dopolni vsaj dvanajst let. Vendar so danes redki otroci, ki ga pri tej starosti dejansko še nimajo. Vse več je takih, ki ga dobijo med petim in sedmim letom starosti, povprečna otrokova starost za nakup prvega mobilnega telefona pa se danes giblje okrog osmega leta. Na nekem spletnem forumu, kjer so razpravljali o nakupu prvega mobilnega telefona, so bili starši kar enotni, da je primerna starost otrok od deset do enajst let.

Za kaj bo otrok telefon potreboval?

Odločitev je v vaših rokah, vendar pa pred nakupom dobro premislite, za kaj bo vaš otrok dejansko potreboval telefon. Za klic dedka ali babice, strica ali tete lahko uporabi vaš telefon. Če mislite, da mu bo telefon koristil, da vas bo na primer lahko poklical po končanem treningu, pouku, obisku pri prijatelju, če se slučajno znajde v kakšni neprijetni situaciji, potem nakup telefona ni popolnoma zgrešena odločitev.

Kakšen telefon izbrati?
Izberite telefon, ki bo imel osnovne funkcije, kot so klicanje, pošiljanje kratkih sporočil, ura in datum ter budilka. Telefon naj bo čim bolj barvit in enostaven za uporabo z dovolj velikim zaslonom in tipkovnico. Pri izbiri vam bo lahko pomagal tudi prodajalec, upoštevajte pa tudi želje svojih otrok.

Starši, pozor!
Pomembno je, da otroke poučite o pravilni uporabi mobilnika, pogovorite se o nevarnostih, ki pridejo z uporabo mobilne tehnologije in načinom komunikacije preko telefona. Opozorite ga, naj svoje telefonske številke in osebnih podatkov ne daje ljudem, ki jih ne pozna. Če se začne otrok nenavadno obnašati, preverite njegove telefonske klice in sporočila, pa tudi občasno preverjanje otrokovega telefona ne more škoditi.
Infogram.si  |  Kolofon  |  Spletni piškotki  |  Lo.Polis © 2024 |  Varstvo osebnih podatkov  |  Dodaj med priljubljene |  Logos.si
prenašam podatke...