uporabniško ime:
geslo:
Supanje
SUP - Stand up paddeling

Že ime pove, da pri supanju stojimo na deski in veslamo. Gre za šport, ki je v Sloveniji vedno bolj popularen, saj pomeni odmik od ponorelega sveta, obenem pa gre za prijetno rekreacijo, pri kateri razmigamo celo telo ter se naužijemo naravnih lepot, ki nas obdajajo. Da ohranimo ravnotežje na deski, je ves čas aktiven zgornji del telesa in že samo stoja na deski bo okrepila trebušne mišice.  Veslanje je intenzivna vadba za roke in zgornji del trebuha, ki razvija moč, gibljivost, zmogljivost, stabilnost, hkrati pa je dobro tudi za naše srce in ožilje, zato je idealen trening za vzdrževanje kondicije pri različnih športih.

V poletnih mesecih je prijetna osvežitev, saj lahko, če nam na deski postane prevroče, enostavno skočimo v vodo. Če se supanja lotimo v družbi prijateljev, bo sup druženje zagotovo zabavno in nam bo ostalo v lepem spominu. Supamo lahko po jezerih, bolj mirnih rekah, pa tudi po morju, ko le-to ni preveč vzvalovano.

Deske

Deske za supanje so posebej za ta šport oblikovane deske. Gre za velike, plovne, a za svojo velikost neverjetno okretne in odzivne deske. Načeloma so daljše od treh metrov, z oblazinjenim zgornjim delom in konkavnim trupom, na spodnji strani repa pa imajo enega ali tri smernike za usmerjanje. Med seboj se razlikujejo po dolžini, volumnu in namenu uporabe, saj jih lahko vozimo na mirnih vodah, na manjših ali velikih valovih, po ozkih rekah ali širokem oceanu. Zaradi praktičnosti so vedno bolj popularne napihljive sup deske, ki se uporabljajo predvsem za rekreativno veslanje po mirnih vodah.

POZOR: Imetniki dijaške ISIC izkaznice lahko preko SUP Slovenije supate kar 20% ceneje. Več o ponudbi pa najdete TUKAJ.
   

Infogram.si  |  Kolofon  |  Spletni piškotki  |  Lo.Polis © 2024 |  Varstvo osebnih podatkov  |  Dodaj med priljubljene |  Logos.si
prenašam podatke...