uporabniško ime:
geslo:
Zip line
Adrenalinska osvežitev


V teh vročih poletnih dneh se lahko osvežite tudi na malce drugačen način, in sicer visoko v zraku, ko nad tlemi drvite s 60 km/h. V Bovcu so odprli gigantski Zip line park. Gre za prvi Zip line park v Sloveniji, obenem pa je tudi eden največjih v Evropi, ki obiskovalcu poleg velike mere adrenalina nudi čudovit panoramski pogled na celotno zgornjo Soško dolino. Med spustom si lahko ogledate vrhove Julijcev, reki Sočo in Koritnico, Bovec, Čezsočo ... . Zip line park se nahaja v gorski dolini Krnica v Kaninskem pogorju, pod najvišjim slovenskim smučiščem Kanin.

Zip line park Bovec
V parku so med pobočji napete štiri jeklenice, ki so dolge med 500 in 600 metrov, skupna dolžina jeklenic pa je 2,4 kilometra. Prva jeklenica je panoramska in precej nad tlemi, druga se vije med krošnjami dreves in je najhitrejša, zadnji dve pa sta spet bolj panoramski, na višini med 150 in 200 metri in osupljivim razgledom na Bovško dolino. Po njih lahko drvite s hitrostjo med 40 in 60 km/h, odvisno od vašega poguma in želje po adrenalinu. Poleg letenja po jeklenici se v Bovcu lahko osvežite tudi na canyoningu in raftingu.

Oprema, cena in odpiralni čas
Adrenalinska pustolovščina se začne že v Bovcu, kjer se vkrcate v 4x4 vozilo spremljevalnih vodnikov, ki vas nato odpelje do prve zip line točke. Ko prispete na štartno mesto, vam vodniki razložijo osnove, vas s posebnim pasom pripnejo na jekleno vrv in pripravljeni ste na polet. Za spust po zip linu ali flying foxu (leteči lisički) ne potrebujete nobenih posebnih znanj ali sposobnosti, ole blačila in obutev naj bodo športni. Edina omejitev je, da ste stari več kot 10 let. Cena triurne avature stane 55 evrov, družine imajo 15 odstotni popust. Odpiralni čas parka je vsak dan ob 9. in 10. uri, ob 14. in 15. uri ter ob 18. uri.  

Infogram.si  |  Kolofon  |  Spletni piškotki  |  Lo.Polis © 2024 |  Varstvo osebnih podatkov  |  Dodaj med priljubljene |  Logos.si
prenašam podatke...