uporabniško ime:
geslo:




Sladoled
Hladen posladek



Sladoled prinaša v vročih poletnih dneh prijetno osvežitev, pisana paleta hladnih okusov pa vabi skoraj na vsakem vogalu. Vedno več je lokalov, ki se specializirajo v izdelovanje domačega sladoleda, ki gre v vročih dneh še posebej v slast.

Osnovne sestavine te hladne sladice so mlečna maščoba, suha snov mleka brez maščobe, ki vsebuje beljakovine, mlečni sladkor in minerale, ter sladkor. Strokovnjaki za prehrano pravijo, da gre za podobne sestavine, kot jih ima mleko, obenem je tudi odličen vir kalcija. Zato bi sladoled moral postati sestavni del naših vsakdanjih obrokov - v zmernih količinah seveda. Obstaja veliko različnih okusov – sadnih in mlečnih, tako da lahko vsak najde svojega najljubšega.

Infogram.si  |  Kolofon  |  Spletni piškotki  |  Lo.Polis © 2024 |  Varstvo osebnih podatkov  |  Dodaj med priljubljene |  Logos.si
prenašam podatke...