uporabniško ime:
geslo:
Zaključni turnir 11/12
Zaključni turnir ŠOL Lo.Polis

Skoraj sto odbojkašev se je v soboto, 2.6. 2012 zbralo na OŠ Brezovica pri Ljubljani z željo po osvojitvi prvega mesta v šolski odbojkarski ligi Lo.Polis, ki jo je prvič v šolskem letu 2011/12 organiziralo podjetje Logos.si. Pri organizaciji nam je pomagala ekipa OŠ Brezovica pri Ljubljani, ki je v ta namen priskrbela tri odbojkarska igrišča, enega v telovadnici in dva v balonu.


Igralci so se borili za točke kot levi, tekme pa so bile dokaj izenačene.

Osem najboljših ekip, ki so se na zaključni turnir uvrstile preko regijskih predtekmovanj, se je ob 9. uri zbralo v balonu, nekaj minut kasneje pa smo žrebali dve četrtfinalni skupini. Prvo skupino so sestavljale TŠC Kranj, OŠ Brezovica, OŠ Vransko Tabor in OŠ Bistrica, v drugi pa so moči merile OŠ Šoštanj, OŠ Metlika, OŠ Savsko naselje in OŠ Rada Robiča Limbuš. Glede na razpored smo vedeli, da se obetajo zanimive in napete tekme. Četrtfinalne tekme so se igrale na dva dobljena seta do 21 točk, rezultate pa si lahko ogledate tukaj.

  
Zapisnikarji so pozorno spremljali igro in zapisovali osvojene točke.  

Iz vsake četrtfinalne skupine sta se naprej uvrstili dva ekipi, iz prve sta največ točk zbrali OŠ Brezovica in OŠ Vransko Tabor, iz druge pa OŠ Rada Robiča Limbuš in OŠ Šoštanj. Pred polfinalnim tekmam so se igralci okrepčali s picami, nato so sledili novi obračuni. OŠ Brezovica je premagala OŠ Šoštanj z 2:0, OŠ Rada Robiča Limbuš pa je z istim rezultatom premagala OŠ Vransko Tabor. Finalista sta postala OŠ Brezovica in OŠ Rada Robiča Limbuš - slavila je domača ekipa, ki je mariborsko šolo premagala z 2:0. Nekaj utrinkov finala si lahko ogledate na naslednji povezavi. Za tretje mesto sta se do zadnjega borili OŠ Šoštanj in OŠ Vransko Tabor, nekaj več zbranosti in moči so premogli slednji, ki so šaleško šolo premagali z rezultatom 1:2.


Akcije vsekakor ni manjkalo. 

Po odigranih tekmah je sledila razglasitev rezultatov ter podelitev pokalov, priznanj in nagrad. Nagrade za prva tri mesta je prispevala SKB banka – prvouvrščeni so poleg pokala in priznanj prejeli brisače, drugouvrščeni majice, tretjeuvrščeni pa bidone. Vse ekipe so prejele priznanje za sodelovanje in bone za nakup pohodniške opreme v Intersportu. Najmlajše je z majicami opremil Debitel. Sponzorjem se najlepše zahvaljujemo za nagrade, ekipam za sodelovanje v ligi in na turnirju, ekipi OŠ Brezovica pri Ljubljani pa za pomoč pri organizaciji zaključnega turnirja. 


Pokali za najboljše tri ekipe: 1. mesto: OŠ Brezovica, 2. mesto: OŠ RR Limbuš, 3. mesto: OŠ Vransko Tabor

Upamo, da sta liga in zaključek dosegla svoj namen – druženje šol, ekip, učiteljev, staršev in učencev ter da se lige prihodnje leto udeleži še več ekip.

Fotogalerijo si lahko ogledate TUKAJ.  

Infogram.si  |  Kolofon  |  Spletni piškotki  |  Lo.Polis © 2024 |  Varstvo osebnih podatkov  |  Dodaj med priljubljene |  Logos.si
prenašam podatke...